Avatar uživatele
venkovan

Pro Terylle mám otázku speciální – co památník leteckého neštěstí? A pro ostatní – nepomůžeme jí?

Doplňuji:
Není to k hokejistům, ale k letecké havárii v Praze – Suchdol 1975. http://pomnik-pro-suchdol.webnode.cz.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Terryle před 4524 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
HDMI

Chápu to dobře,že terylle chce udělat nebo postavit pámátník leteckého neštěstí(to s těma hokejistama?)­.Pomůžu rád ale jak?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Navrhla by som to ako symbolický pamätník Všetkým obetiam leteckých havárií, nielen jednej konkrétnej. Taký pamätník by si predsa zaslúžili aj obete iných leteckých havárií aj v zahraničí. (napríklad Zlaté piesky Bratislava, tam boli aj českí občania). Niečo na spôsob pamätníka neznámemu vojakovi.
vidina napríklad:
letecké sedadlo prikryté zlomenou vrtulou

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
johana 56

Zaslouží si to všechny oběti leteckých katastrof.Zlomené křídlo,z části zakryté padákem.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terryle

Jej, on si na to někdo vzpomněl! :o) Díky za zájem i za připomenutí – za to hlavně. Pokud někdo chcete pomoct, tak se nám prosím podepište na petici… to bohatě stačí a pomůže to nejvíc :o)

Momentálně je to malilinko u ledu, ale plánujem další postup. Všichni tři organizátoři teď mají hrozný práce, takže na tohle nezbývá úplně moc času… ale něco se děje. Onehdy jsme dostali nabídku na financování od soukromý osoby, další soukromník-umělec připravuje možný návrh pomníčku… Teďka bylo nedávno výročí a v nejbližších dnech snad vyjde připomínkovej článek o celý nehodě na iDnesu a bude tam i zmínka o pomníkový akci, tak nám to třeba zase přinese pár podpisů a věc se trošku poposune. Uvidíme. Ještě jednou ale dík moc za zájem! :o)

Led: na Zlatých pieskách taky pomníček není? Vidíte, a já si myslela, že tam je (asi jsem tak usoudila kvůli pomníčku v Rači, tam byl postavený docela nedávno). No třeba aspoň naše „pražská“ aktivita někoho v Bratislavě inspiruje a taky tam připomínka vznikne…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Pre Terryle,
Možno je ten pomník niekde vzadu pri dráhe, ale tam nie je žiadny prístup. Ale neviem o tom.
No bojím sa, že naši mocipáni skôr postavia pomník sebe a Márii Terézii, než by mali spomínať na mrtvých z leteckých havárií. Možno, keby tak bol „Medzinárodný deň obetí leteckých katastróf“, tam by sa už zviditeľnovali. Čo keby sme začali takýto deň pripomínať?

před 4524 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Terryle

To máte pravdu – sypat do něčeho peníze a zajišťovat, aby to klaplo – to dá moc práce. Ale kdyby to někdo jiný postavil a došlo na slavnostní odhalování, to by určitě bylo najednou zájmu…

A s tím Dnem obětí dopravních nehod – víte, že to už je? http://www.no­vinky.cz/vase-zpravy/praha/2808-7680-cesko-spoji-vzpominka-na-obeti-dopravnich-nehod-.html
To jsem fakt netušila. Takže už jen stačí to občas někde zmínit…

před 4524 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Ďakujem za odkaz.

před 4524 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

PS.
Prípadne by to mohol byť všeobecne:
„Medzinárodný deň obetí dopravných nehôd“

před 4524 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek