Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pro majitele kindlu, zkoušeli jste script na stahování novin do čtečky přes WiFi?

Hojte, tak jsem se konečně stal majitelem kindlu a po pár chvílích hraní bych to nebyl já, abych do toho nezačal vrtat:)

Takže mám tu k ruce Kindle 4,bez Touče, zajímá mě právě tohle:

Jak mít po ránu čerstvé čtení?
Jsem duch zvídavý, hloubavý a neskutečně líný. Tudíž mě možnost ráno vstát a přečíst si v Kindle noviny velmi vyhovuje, ale bohužel mi nevyhovuje to, že jsou jen anglicky. Udělal jsem si proto takový, ehm... skript. Ten načte úvodní stránku některého českého webu (příkladmo již zmiňovaného E15), najde v něm odkazy na hlavní články dne, ty si postahuje a vytahá z nich text a obrázky. Vyhází veškeré formátování, nechá jen nadpis, perex, perexový obrázek a text článku, udělá z něj jednoduché HTML, a to předhodí programu Kindlepub. Kindlepub je řádková utilita, která z HTML nebo z metadat vytvoří soubor s knihou. Poslat ji mailem na správnou adresu je taky hračka...

Přemýšlel jsem, že bych to udělal jako službu pro lidi, ale to bych narazil na autorská práva. Použití pro vlastní potřebu ale zákon výslovně povoluje. Takže pokud si chcete vytvořit pro svou potřebu podobné zasílací machinárium, můžete, mé skripty jsou k dispozici. Nejsou univerzální, fungují jen pro E15 a budete-li chtít jiný deník, budete si muset upravit HTML parser. Nejsou ani nijak speciálně čištěné, je to quick-and-dirt slepenec několika skriptů, které nemám čas sjednocovat a dávat jim štábní kulturu. Skript je rozdělen na dvě části - první stahuje články do cache (volá se CRONem odpoledne a ráno), druhá vygeneruje HTML soubor, převede jej a pošle do Kindle (volám ji v 7:15).

Upozornění: Použití skriptů je na vlastní riziko a vyžaduje určité zkušenosti. Kód je psán "na první dobrou", není dokumentován, ale je poměrně jednoduchý. Jo a - skripty jsou pod licencí DPL!

Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Nejsem si jistý, jestli to bude chodit i na 4ce..
Jo, případně kdyby někdo měl tip na dobrou e-knihu k e-cigu, tak sem s tím. Preferuju fantasy, historické, něco jak Tolkiena, případně ideál by byly knihy se zombie tématikou, ale to pochybuju, že tu někdo čte:)

Díkes

Předmět Autor Datum
Precitaj si toto, ja som zacinal s tymto clankom. http://www.ine.sk/2011/01/16/tipy-a-triky-pre-kind…
fleg 22.03.2012 13:41
fleg
Dík, našel jsem tipy na zajímavé rozšíření pro prohlížeč, kdy si můžu článek odeslat do čtečky na čt…
Redsnake 22.03.2012 14:01
Redsnake
Netusim, vzdy som cital zatial len v jednej miestnosti s wifi, navyse ja wifi nepouzivam, kedze na t…
fleg 22.03.2012 14:27
fleg
Zkousel jsem tohle: www.kindly.cz funguje to, kazdy den mas cerstve cteni. jen na Kindle touch byl… poslední
Jan Fiala 22.03.2012 14:36
Jan Fiala

Dík, našel jsem tipy na zajímavé rozšíření pro prohlížeč, kdy si můžu článek odeslat do čtečky na čtení později, což je fajn:)
Mimochodem, jak jsi spokojen s kvalitou WiFi? Mám pocit, že je přijímač málo citlivý, tam kde chytám notebookem i telefonem wifi, už se kindle nechytá...

Netusim, vzdy som cital zatial len v jednej miestnosti s wifi, navyse ja wifi nepouzivam, kedze na tom citam len knihy a aj na tom v poslednej dobe zase nejako kaslem lebo Idiota uz citam asi 3 mesiace.
Ale je dost pravdepodobne, ze tomu tak bude, ak si pozries wifi modul v nb je pomaly velky ako moj telefon a Kindle by zaberal 1/3 miesta, takze je tam nieco na urovni mobilu len.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru