Avatar uživatele
terry

Pro vás – maturanty. Jak dlouho jste se před maturitou AKTIVNĚ učili na maturitu? Kolik měsíců? Díky.

Doplňuji:
Ptám se proto, že znám holku, která místo učení na maturitu šla na nějakou vzdělávací akci (1 odpoledne v sobotu), bylo to ještě před vánoci a byla z toho celkem vedle, že dala přednost tomuto před učením.
Mě se to zdálo trochu přes, neb si myslím, že takto naplno se učit půl roku před maturitou nemá opodstatnění.
Na nějakou zkoušku, ano, ale jinak ???

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: terry

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? samicek333, Hlada před 4651 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Co si vzpomínám, tak pár hodin o svaťáku. Té látky je tolik, že stejně není možné se doučit to, co se člověk za ty čtyři roky nenaučil. Pokud nemáš ve škole výrazně špatné renomé, tak to nemá smysl násilnit na poslední chvíli. Učitelé vědí, jak tě mají ohodnotit.
Doplňuji:
Takto naplno se může učit snad jen mimořádně ctižádostivý hlupák. Tím nemyslím situaci, když někoho obor baví a má ho za svého koníčka.

Upravil/a: Hlada

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Andělé

Studovala jsem dálkově při dvou dětech,maturovala jsem letos,ta státní trvala od dubna do června.
Naplánovala jsem si,jak se horlivě budu učit,ale se dvěma dětma to fakt nešlo.
Když jsem viděla tu haldu otázek,myslela jsem,že to v životě nezvládnu. Ale všechny otázky jsem si sama poctivě vypracovávala a pak je rozdávala.A tím jsem se je zároven učila. Sice mi pak zase nějaké z hlavy vypadly,ale když jsem se k nim hl.na ústní maturu vrátila,šlo to do hlavy rychleji.
A je pravda,co nám učitelé říkali-to,co se učíte během školních let,se vám pak vybaví a měli pravdu 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Džuls

Mám podobný názor, ako sú tie vyššie. Ak sa učíš priebežne, počas celého roka, tak to s maturitou nemáš problém. Ja, som si všetko len preopakovala dva dni pred tým. Nám aj slovenčinárka vravela, aby sme sa neučili do poslednej chvíle. Aby sme si oddýchli, lebo potom to pôjde aj samo. V mojom prípade mala pravdu 🙂 Chválabohu 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
KdoSiOdJinud

Aktivně? Měsíců? 0,25 měsíce cca 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Zhruba jeden měsíc. A to jsem dělala studium dálkově. Dopadlo to ale s vyznamenáním 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gnosis

2 tydny, skore 2233, vytahl jsem si 3 naucene, jednu nenaucenou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Kto sa neučil celú dobu (nech hovorí aj opak) na poslednú chvíľu nemá šancu. Mohol si zaspievať „Život je jenom náhoda…“ a dúfať v „Šťastnú hviezdu“.
Priznám sa, nebyť toho, že som mala na starosti iných spolužiakov, tak sa vôbec nemám kedy učiť. Myšlienky som mala inde „Mládí je jenom létající muška malá…“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ella

poslední rok – otázky ze ZsV, češtiny a angličtiny – profesoři to každou hodinu přezkušovali, na zeměpis jsem kašlala, ale celý svaťák jsem šrotila, ani jeden den volna. Dokonce jsem si před spaním opakovala poslední otázky z čj a poslouchala při tom, jak vyhráváme mistrovství světa v hokeji!!! jooo, češi do toho! :D
Doplňuji:
hawranek: vidím, že na češtinu jsme měly stejné štěstíčko :D já se sice naučila víc otázek, ale jako na potvoru jsem si vytáhla úplně poslední, ke které jsem se v učení dostala dvakrát a to jsem si to jen přečetla :D (regionální literatura – nikdy mě nezajímala a taky to tak dopadlo :D) jinak… taky jsem byla ještě na „normální“ maturitě ;)

Upravil/a: Ella

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hawranek

Maturovala jsem loni (poslední „normální“ maturity). Otázky jsem si připravovala od prosince (měla jsem to rozdělený, co mam za jakej víkend stihnout a stejně jsem byla pozadu 😁). Náš třídní říkal- pokud se nezačnete učit do Velikonoc, můžete se na to rovnou vykašlat. „Aktivně“ jsem se učila celej svaťák (a vlastně celý maturitní týden, protože jsem šla až ve čtvrtek). A to jsem se z češtiny naučila 14 otázek (z 32, vytáhla jsem si /jak jinak/ patnáctou), angličtinu a němčinu jsem jen pročetla slovíčka a u zeměpisu jsem prakticky jen koukala na mapu (měli jsem jí k dipozici na potítku, takže jsem se řídila pravidlem- když to uvidíš, tak tě něco napadne). A přece se podařilo 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
eLx

Asi dva intenzivnější tejdny. Každopádně stejně to, čemu jsem věnoval nejvíc času, jsem udělal nejhůř a to, čemu jsem celý roky nerozuměl, jsem dal nejlíp. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tata

To je individualní, někdo dře celou dobu studia, před maturitou se od učení nehne a stejně vyletí. Protože se neumí učit a jen si v hlavě dělá maglajs. Jsou i takoví kterým stačí výklad ve škole a potom se na to jen podívat o svaťáku a je to paráda. Já jsem si všechny otázky vypracoval, a zhustil je do několika vět. O svatý týden jsem si je jen přečetl a obnovil v paměti a stačilo to.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já jsem se učil jen o svaťáku, mám totiž takovej styl že na všechno kašlu a na poslední chvíli zapnu mozek na 100% :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Tereza111

Ten kód P62L9HJS to jako potom stačí zadat do přihlášky?

před 3288 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Staaafu

Jojo stačí to dát jak se budeš přihlašovat, tak snad opravdu bude fungovat no :D

před 3287 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Matulinka

Já na to mám takový názor, že nelze porovnávat žáka z gymnázia a například z učňáku, zrovna u maturity, možná bych opravdu nechala dvě obtížnosti….roz­hodně děti z gymnázia jsou zvýhodněny….ale opravdu ta onlinematurita.cz stojí vyzkoušet…

před 3295 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Matulinka

Četla jsem si tu stránku hodně dopodrobna…vyučuji na střední škole a popravdě chci tuhle stránku ukázat i kolegům…neučím na žádném gymnáziu, ale na střední škole, kde je většina oborů jen s výučním listem….osobně si myslím, že tohle by mohlo zrovna dětem, které nejsou úplně zběhlé pomoci k tomu, aby maturitu zvládli…

před 3328 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Annafive

Jo, ta dnešní moderní doba. Učíš jakoby na učňáku, kde je možnost maturity jo? A co si ty zrovna myslíš o státních maturitách? Jsou tímto zvýhodnění děti z gymplů?

před 3324 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Staaafu

Podle mne je to hodně individuální se naučit :) Měla jsem hodně velký strach, ale nakonec jsem to všechno zvládla, ikdyž je to už taky dlouhá doba, ikdyž jsem si maturu dodělávala dálkově :) Má dcera maturuje letos, objednala jsem ji kurz na onlinematurita.cz, měla jsem 10%, tak kdyby jste někdo měl zájem, tak zkuste tenhle klíč P62L9HJS ještě by Vám možná mohl fungovat :)

před 3352 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Annafive

Za nás takové vymoženosti jako jakýkoliv kurz nebo něco takového vůbec nebylo, jako mít už tak velké děti, tak bych neváhala a kurz jim taky zkusila koupit.

před 3350 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Staaafu

To je ten pokrok v dnešní době :) Když se bavím s maminkou, tak si myslí, že tohle všechno začalo internetem, že to je ten největší pokrok vůbec :) A je pravda, že zrovna to, že si někde vyzkoušíš online maturitu nebo naopak se na ni můžeš učit doma, to je bomba :)

před 3330 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce