Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s hard diskem

Dobry den, mam takovyto problem.

V pocitaci u rodicu doma jsem pouzivala dva hard disky, jeden s OS ze ktereho jsem bootovala a druhy, starsi a mene spolehlivy bez OS, jsem uzivala jako uskladnu nepotrebnych a nedulezitych dat. Kdyz jsem se stehovala, vzala jsem si s sebou onen hard disk, kde jsem mela nainstalovane Windows a dulezita data a ten stary jsem tu nechala, at si na nej nainstaluji OS a zprovozniho. Bohuzel tato prace padla po nekolika mesicich na me, a nedari se mi hard disk zprovoznit. BIOS mi tvrdi ze v pocitaci neni primary drive 0 a primary drive 1, nevidi ten hard disk, o kterem jsem se domnivala, ze je spravne zapojen. Zkousela jsem instalaci Windows, ale instalacni program taktez nenalez hard disk. Nevim si s tim rady, zkousela jsem ruzne kombinace kabelu, predtim jsem si to zapojovala sama a slo to... Kamarad mi porad at prehodim jumper na master, coz jsem ucinila podle navodu na hard disku, ale to nepomohla.

Dalsi informace: Je to stary HDD Pata, znacka Seagate.

Předmět Autor Datum
Omlouvam se za preklepy, bohuzel jsem neregistrovana a nemuzu topic editovat.
satori 10.06.2010 15:45
satori
disk je správně zapojen? IDE konektor není otočen? (červený kablík jde na pin č.1 jak v desce, tak d…
touchwood 10.06.2010 16:02
touchwood
Jak psal touchwood. A navíc PATA disky měly propojky. Hledej na disku obrázek se slovy Master, Slav… poslední
Nol 10.06.2010 16:27
Nol

disk je správně zapojen? IDE konektor není otočen? (červený kablík jde na pin č.1 jak v desce, tak disku) Není použito nějakého dalšího řadiče (některé desky mívají přídavné řadiče, vyžadující oem.inf ovladač)? Není v BIOSu daná pozice definována pro ten starý disk (přepni na AUTO)?

Jak psal touchwood.

A navíc PATA disky měly propojky. Hledej na disku obrázek se slovy Master, Slave a nastav propojku buď na Single, nebo v nouzi na Master.

Kabel zapoj tak, že pokud má 3 konektory, tak jsou zapojené pouze krajní.
A to do řadiče na desce ten krajní vzdálenější a do disku ten krajní z dvojice blíž u sebe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru