Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s nactenim Windows7

Zdravim vsechny,potreboval bych poradit s mojim problemem. Behem dnesniho dne 7x vyhodil proud v intervalu cca 10 minut.
Behem toho jsem ve windows aktualizoval novy driver na procesor a na graf.kartu. Jakmile jsem pote pc restartoval a znovu mi nacetl windows tak me to dostalo do prihlasovaci obrazovky {podle uvitaciho zvuku] ale obrazovka byla cerna a byl tam videt jen kurzor.

SESTAVA

HP Pavilion Elite HPE-500cs

Počítač Intel Core i5 2500 Sandy Bridge, Intel H67, RAM 6GB DDR3, NVIDIA GeForce GTX460 2GB, HDD 1000GB 7200 otáček, DVD, čtečka paměťových karet, bezdrátová klávesnice a myš, Windows 7 ultimate 64bit, ten hardisk tam je hitachi 1tb HDS721010cla332 mel by to byt sata3

Rikal jsem si ok to bude maly problem s graf.ovladacem, hodil jsem se do nouzoveho rezimu / tento pocitac - spravce zarizeni - odebral jsem ten driver u graf.adapteru a restartoval pc - pote znovu do nouzoveho rezimu znovu do spravce dal jsem vyhledat aktualizaci - stahlo to novz driver ,pritom jsem zkontroloval i driver u procesoru / vse aktualni.

No potom jsem restartoval pc a klasicky dal spustit windows - znovu nacetlo a zase cerna obrazovka s kurzorem, to uz me celkem zarazilo a rikal jsem si jestli neni neco s graf kartou, ale to urcite ne to uz by se mi nic nezobrazilo ani v tom nouzovem rezimu takze to jsem vyloucil.

Hodil jsem do mechaniky windows7 disk - zkusil dat opravit samozrejme to nacitalo ale nenacetlo se to,zkusil jsem tam hodit windows xp disk a chtel jsem pres to alespon naformatovat disk ale vyskocila po nacteni modra obrazovka a tato hlaska

Viz screen zde full

Samozrejme ze jsem zkousel veskere opravne metody po stisknuti klavesy f8, zkousel jsem i vyndat baterku ze zakld.desky a po 5min ji tam vratit zpet. Momentalne mi nencate ani nouzovz rezim jelikoz v tom nacitacim procesu se to sekne u vety -
No momentalne nevim co dal,nejsem zase nejaky zacatecnik,pocitacum rozumim a vetsinou jsem si takove veci poresil sam, v nejhorsim preinstalaci windows ale bohuzel ani k tomu se ted nedostanu,jedina varianta me napada kouit novy sata3 hardisk a vymenit. Proto ale pisu zde abych se ujistil jestli by to treba jeste neslo dat dohromady nez investuju penize do noveho hdd.

Jinak mam nabootovano ted z ubuntu dvd takze je to trochu slozitejsi situace >D

diky moc za rady a odpovedi

Změna kategorie, původně: Software. Windows jsou operační systém, i když mají problém. (karel)

Předmět Autor Datum
zde jeste pridavam obrazek te chyby jak mi nemuze nacist nouzovy rezim - classpnp.sys tam se to zast…
asrock1 27.01.2013 21:32
asrock1
nejsem zase nejaky zacatecnik pokračovat v provozu pc a dokonce v updatu ovladačů, jestliže se neus…
lední brtník 27.01.2013 21:46
lední brtník
zdravim,dik za odpoved, taky me napadlo ze se hdd nijak poskodit nepomohl kdyz jsem predelaval jen d…
asrock1 27.01.2013 21:52
asrock1
bios: storage options - sata emulation - ide. samostatný oddíl ~150mb je zavaděč windows ... jenže… poslední
lední brtník 28.01.2013 11:18
lední brtník

nejsem zase nejaky zacatecnik

pokračovat v provozu pc a dokonce v updatu ovladačů, jestliže se neustále opakují výpadky sítě, nevím jak to slušně nazvat.
a ten aktuální ovladač procesoru je taky dobrý joke.

ad bsod screen - instalovat xp se dá, pokud pro tebe režim sata řadiče v biosu není španělská vesnice.

z popisu to nijak nevypadá na vadný disk, jen vadný souborový systém, poškozené drivery a zřejmě i záznamy v registrech - čili nic co by nespravil formát systémového disku.
začátečník nejsi, takže data máš jistě na samostatném oddílu, případně je umíš pod jiným systémem vykopírovat pryč.

zdravim,dik za odpoved, taky me napadlo ze se hdd nijak poskodit nepomohl kdyz jsem predelaval jen drivery,

takze myslis ze preinstalace by pomohla, ale ted bych potreboval poradit co presne prepnout v biosu, aby me to potom pri instalaci sedmicek nebo xp pustilo vubec k disku,potom bych naformatoval dik c a a bylo by.

Jinak od zakoupeni pc jsem preinstaloval pc cca 3x je to tam rozdeleno na SYSTEM tam je nejakych 150mb netusim co to obsahuje,jestli nejake zakladni veci jak se spousti obrazovka hp pri startu pc nebo bios to vazne nevim, potom mam mistni disk C a tam mam windows

nevim presne jak si psal o tom systemovem disku,jestli si myslel tu slozku system nebo disk na kterem mam windows, jinak zalohuju prubezne takze mi o nic nejde,zalohoval jsem pred tydnem dulezite soubory,takze bych rad akorat preinstaloval windows

zde pridavam fotky z meho biosu, 5cfde2dd
myslim ze se bude jednat o prepnuti nejake volby u obrazku c. 5-8

bios: storage options - sata emulation - ide.

samostatný oddíl ~150mb je zavaděč windows ... jenže pak ten oddíl mívá název "boot" a je active.
c: s windows se typicky po instalaci jmenuje "system", velikost od 64gb vejš.
firemní pseudoznačka hp může mít kdesi svoji tovární recovery, nebo cokoli jiněho - ostatně diskmgmt.msc máš před sebou.

data se nenechávají v profilu (v imbecilních knihovnách w7), ale na jiném logickém disku.

pc se přeinstalovává tak co 5-7 let, častěji není potřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru