Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problikávání obrazu

Hoj jak je možné že mi na mé plazmové televizi problikává obraz z počítače? připojil jsme ten samí kabel do Notebooku a to neproblikávalo. V čem by mohl být zakopaný pes?
(používám VGA)
Díky předem

Předmět Autor Datum
Zakopaný bernardýn je v anténě, resp. v tom, že TV anténa je "kdesi daleko" spojena se zemí a ochran…
Pytlík 04.01.2011 18:41
Pytlík
Odpojil sem TV anténu a pořád to problikává ješte k tomu mam připojený Digi a PS2
Pivis 04.01.2011 19:01
Pivis
To rušení může dělat všechno, co je spojeno se zemí (třebas i náhodným dotykem, např. s ústředním to…
Pytlík 04.01.2011 19:06
Pytlík
Stačilo TV zapojit do stejné zasuvky jak je Pc a už je klid. To takhle bude muset být pořád?
Pivis 04.01.2011 19:54
Pivis
Ano. Tvoje TV má, zdá se, třívodičovou napájecí šňůru a tedy má kostru spojenu s ochranným vodičem.…
Pytlík 04.01.2011 22:14
Pytlík
Dobře hodím tam prodlužovačku, jinak anténa problémy nedělá. poslední
Pivis 05.01.2011 07:22
Pivis

Zakopaný bernardýn je v anténě, resp. v tom, že TV anténa je "kdesi daleko" spojena se zemí a ochranný vodič, s kterým je kostra PC spojena (u notebooku ne), je "kdesi jinde daleko" též spojen se zemí. Rozdíl potenciálů těchto míst vyvolává značné proudy a úbytkem napětí na vodičích (od těchto proudů) vzniká popisované rušení.
Pomáhá vytáhnout anténu. Protože je to ale nepohodlné, tak se používají tzv. galvanické oddělovací členy, které z hlediska nízkých frekvencí oddělí jak živý přívod antény, tak její zemnící vodič (opletení). Dají se koupit, ale pozor, některé (levnější) galvanické oddělovací členy jsou zmetky - neoddělují některý vodič, takže jsou k ničemu.
Jo, a jsem rád, že děkuješ předem. Nechtěl bych být u toho, až začneš děkovat zadem... :-)

To rušení může dělat všechno, co je spojeno se zemí (třebas i náhodným dotykem, např. s ústředním topením), tak s ochranným vodičem. Odpoj tedy všechno (krom PC) co je na napájení připojeno třívodičovým kabelem a všechny antény, ať jsou zapojeny kamkoliv. Nejlépe nechat propojeno pouze "holé" PC (tj. pouze klávesnice a myš) s "holou" TV (jenom propojení s PC a napájení - pro jistotu do stejné zásuvky a bez antény). Potom přidávat.

Ano. Tvoje TV má, zdá se, třívodičovou napájecí šňůru a tedy má kostru spojenu s ochranným vodičem. U TV nezvyklé (proto jsem na to nevzpomněl), ale existuje to. Proto, pokud ji chceš přímo spojovat s PC, musí být na ochranný vodič, aby nevznikalo rušení, připojena ve stejném bodě, jako PC, tedy do stejné zásuvky, třeba přes prodlužovací šňůru.
Nicméně i tak může anténa rušit (a asi rušit bude), takže si ten galvanický oddělovací člen pořiď (a dej pozor na to, ať jsou u něj přerušeny oba vodiče, jak živý střední, tak zemnící).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru