Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problikávání černé obrazovky

Dobrý den,
mám problém s "problikávám" obrazovky - tedy z ničeho nic se obrazovka "vypne"(celá zčerná na cca 2-3s) a pak zase naskočí(zobrazí obraz který má). Opakuje se to klidně po 3s, ale potom také třeba až za hodinu nebo až do vypnutí je klid. Stává se to jen někdy (určitě né každý den a né hned po spuštění PC).

Situace je taková, že mám 2 monitory. Jeden je 21.5" Acer S220HQBLbd na kterém se mi to stává (nastaven jako hlavní). Připojen je pomocí DVI kabelu do single linku na GPU.Rozlišení má 1920x1080p.
Druhý monitor, který běží v naprostém pořádku(obraz je trochu "rozmazaný" - přikládám VGA kabelu) je 17" LCD monitor DELL 1707FP, připojený VGA kabelem (do výstupu graf. karty je daná redukce z DVI -> VGA(dodaná s graf. kartou) - v dual linku). Rozlišení 1280x1024p.

V AMD VIson centre zaskrtávání "snížení kmitočtu DVI pro obraz ve HD" a "jiný provozní režim DVI" nepomáhá (myšleno přepínání ve chvílí (době) kdy obrazovka problikává)

Graf karta: Sapphire HD 7850 1GB GDDR5
Zákl. deska: ASUS M5A97 EVO R2.0 - AMD 970
Mám WIN 7

Doufám, že je to srozumitelně popsáno.
Nevíte v čem by mohl být problém ?
děkuji za rady
Lukáš

Předmět Autor Datum
Je to zrozumitelne, ale tazko sa na to nieco radi. Taketo vypadavanie je spravidla bud blby kontakt…
MM.. 07.09.2013 15:48
MM..
Děkuji za odpověď Obnovací frekvenci mám 60Hz. Nastavil jsem tu sníženou frekvenci a monitor by snad…
lukasb 07.09.2013 15:57
lukasb
Výhodou,, ale zároveň je to, že jak jsem psal stává se to jen někdy a netrvá až do vypnutí PC. Tedy… poslední
lukasb 07.09.2013 15:59
lukasb

Je to zrozumitelne, ale tazko sa na to nieco radi. Taketo vypadavanie je spravidla bud blby kontakt kabla (skus s nim kyvat na oboch koncoch, skus iny kabel preistotu), alebo nejaka blba/nestandardna obnovovacia frekvencia. Jaku mas nastavenu snimkovu frekvenciu pre ten monitor? Mal by si mat 60Hz.
Tie zaskrtavatka v control paneli ked zaskrtnes tak musis potvrdit a ukoncit, idealne by som skusil aj restartnut Win a pracovat ci to zacne robit aj so zaskrtnutym snizenym kmitoctom.
Este by mohol byt problem nejaka zemna slucka t.j. ak mas k PC pripojene nieco co ma spolocnu antenu, alebo co je pripojene v inej 230V zasuvke, tak skus tu spolocnu antenu odpojit alebo to zariadenie z inej zasuvky dat do stejnej zasuvky s PC apod.
P.S. este to moze byt aj vadny monitor.

Co sa tyka toho VGA tak nastav nativne rozlisenie a zmackni na monitore Auto a nemalo by byt nic rozmazane.

Děkuji za odpověď
Obnovací frekvenci mám 60Hz. Nastavil jsem tu sníženou frekvenci a monitor by snad neměl být vadný (běží vpohodně jen toto občas dělá a mám teprve cca 9 měs)
A na ten druhý jsi budu pořizovat DVI, takže ten budu řešit dyštak později.

Výhodou,, ale zároveň je to, že jak jsem psal stává se to jen někdy a netrvá až do vypnutí PC. Tedy budu muset čekat až se to stane zas abych tam mohl něco dělat)
Takto můžu zahýbat kabely popř. něco nastavit, ale nedozvím se hned jestli se to tím vyřešilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru