Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Geforce GTX 660M

Zdravím.

mám notebook Lenovo IdeaPad Y580 (Intel i7, Geforce GTX 660M, Win7 64-bit) a nějak se mi podělala grafická karta, ale ne že by vyhořela, jenom je jaksi nepoužitelná. Během regulérního hraní (bez zvýšené teploty, instalace nebo stahování na pozadní) najednou celý stroj zamrzl (konkrétně u EVE online), hra samozřejmě po chvíli spadla ALE v procesech zůstal její exesoubor vyset a nešel vypnout (ExeFile.exe). Jeho hodnoty se nehýbaly. Program taky ale blokoval klasický restart, nešlo jinak než vypnout ho natvrdo. Od té doby grafika zjevně nefunguje jak by měla. Při pokusu vlézt do NVIDIA control panelu to vyhazovalo chybu ohledně C++ runtime library, ale ani jeho reinstal, ani reinstal ovladačů karty nepomohly. Kvůli podezření na vir jsem reinstaloval celá Wokna, bohužel toto vyčřešilo jen C++ error, grafika je nadále mrtvá. Notebook má naštěstí ještě integrovanou kartu(Intel HD Graphics 4000). Po přepnutí aplikací na ní vše jede (ale pochopitelně na nejnižší detaily a i tak pomalu), po přepnutí na Geforce po spuštění aplikace mě čeká buďto černá smrt, nebo to jednoduše spadne. Ovladač ale aktualizovat šel, kdyby byla úplně odpálená, tak by to asi nešlo, ne?

Provedl jsem pár pokusů, zde jsou zajímavé výsledky:

GPU-Z: Sensors: Geforce GTX 660M: (klidový stav)
GPU Core clock: 405.0 Mhz
GPU Memory Clock: 202.5 Mhz
GPU Temperature 43.0 C
GPU Load: 0%
Memory Controller Load: 0%
Video Engine Load: 0%
Memory Usage (Dedicated): 0 MB
Memory Usage (Dynamic): 0MB

Video Memory stress Test v1.7.116
Zde se nedá v kolonce "Devide" Geforce vůbec nastavit, je zde buďto Intel nebo Primární (taky Intel).

Dále pak při manipulaci s NVIDIA control panelem v sekci "Upravit nastavení obrazu prostřednictvím náhledu" celý control panel zamrzne, začne problikávat a Wokna opakovaně hlásí O"Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven - Ovladač zobrazení NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 310.70 přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven." too se zopakuje 3-5x, pak control panel přestane odpovídat a spadne. Všechny ostatní sekce panelu ale fungují normálně.

Ještě opakuji, že teplota během incidentu byla v normálu (větrák nefičel jako fičí při zátěži) a notes byl na odvětrané podložce. Ani vyndání baterie a odpojení ze sítě na několik minut nic nevyřešilo, stejně jako update Biosu.

Znamená to, že je prostě mrtvá, nebo je tam jen něco špatně (např. nedosedající konektor)? Víte ještě o nějakém diagnostickém programu, který by pomohl zjistit víc o jejím stavu?

Díky předem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
z toho popisu nechapu, jestli GK nefunguje vubec nebo jen v te jedne hre.
RedMaX 01.01.2013 19:15
RedMaX
Nefunguje nikde.
Wolfox 01.01.2013 19:27
Wolfox
Ahoj, karta je pravděpodobně podle toho co píšeš mrtvá.Grafický čip karty se teoreticky pořád může h…
Patrez 01.01.2013 19:18
Patrez
V záruce naštěstí je, takže hned jak to půjde, naklušu do servisu Lenovo. Jen mě zajímalo, jestli je…
Wolfox 01.01.2013 19:28
Wolfox
No myslím si, že jenom tak od pohledu na vnitřnosti by si nic moc nepoznal. Je to jenom černá placka…
Patrez 01.01.2013 19:30
Patrez
grafika je připájena na desku, žádný "konektor" tam není, kromě LVDS konektoru pro LCD. Jednoduše ř…
touchwood 01.01.2013 19:39
touchwood
No za 30 papouchů jsem čekal kvalitu, evidentně jsem se přepočítal. 3 Roky starý Samsung sice nestíh…
Wolfox 01.01.2013 20:12
Wolfox
ale NIKDY s ním nebyl žádný problém pouhá otázka Fortuny.. poslední
touchwood 01.01.2013 20:23
touchwood

Ahoj, karta je pravděpodobně podle toho co píšeš mrtvá.Grafický čip karty se teoreticky pořád může hlásit, ale nezpracuje žádnou grafickou zátěž. Pokud je NTB ještě v záruce tak bych odeslal na opravu. U NTB je to s grafikou horší, nejsem si jistý, ale mám pocit, že grafický čip bývá pevně usazen narozdíl od CPU, který je přidržován zámkem. Přeju at se problém podaří vyřešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru