Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s IP adresami při dálkovém připojení

Pokoušel jsem se připojit z notebooku na PC přes program Radmin. Pokud byl notebook v lokální síti, šlo to bez problémů.

Pak jsem ho zkusil připojit přes HSDPA GSM kartu (provider O2), což se mi však nepodařilo. Ještě před tím jsem na vzdálené straně (v Radmin serveru) v IP-filtru zadal IP-adresu, kterou jsem na notebooku zjistil příkazem ipconfig/all.

Když jsem z logu Radmin serveru zjišťoval, proč k připojení nedošlo, tento mi oznámil, že se na něj dobývalo něco s naprosto odlišnou IP adresou. Tak jsem tu adresu překopíroval na IP filter a následně jsem se bezproblémově připojil.

Z toho ale dovozuji, že někde dochází k překladu té oficiální DHCP přidělené IP-adresy a já se svými (ne)znalostmi síťového uspořádání nevím, jak se k výsledné IP-adrese mám dostat.

Poradí někdo?

Předmět Autor Datum
pokud je mi známo, O2 ani T-mobile nepřidělují standardně veřejné IP adresy, takže to pravděpodobně…
touchwood 17.05.2009 17:56
touchwood
Díky, jak jsem tedy pochopil, při připojení přes providera veřejné IP-adresy nepřidělujícího (tzv.… poslední
Paullus 17.05.2009 18:09
Paullus

pokud je mi známo, O2 ani T-mobile nepřidělují standardně veřejné IP adresy, takže to pravděpodobně vysvětluje tvůj problém.

Ipconfig by ti měl vypsat adresu buď 10.x.y.z, nebo 192.168.x.y nebo 172.16.x.y až 172.31.x.y. Svou "vnější" adresu pak zjistíš např. na webu www.whatismyip.com . Upozorňuji ale, že z této adresy přistupuje mnoho lidí (prakticky všichni uživatelé dané služby)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru