Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s LCD - Asus VH226H

Zdravim,
Mám starší počítač - (procesor: 2,4 GHz, grafika: NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB, RAM: 1GB). Dříve jsem měl jen CRT monitory. Nedávno jsem si pořídil nové LCD - LG W2353V-PF, ale i po krátké chvíli dívání se na monitor mě začaly bolet oči. ... Zkoušel jsem různá nastavení, bez valného úspěchu - přestalo mě to bavit a vrátil jsem LCD. Zakoupil jsem raději nový LCD - Asus VH226H s lepším výsledkem - přesto mě z LCD bolej oči. Jak mám nastavit monitor, abych se na něj mohl dívat i delší dobu (jas mám teď na 20%). Není problém v počítači - grafické kartě?
Díky za odpověď. ...

Fred

Předmět Autor Datum
dobre je pre zaciatok vzdy pouzivat nativne rozlisenie aby obrz nebol rozmazany
Michal2 02.09.2009 12:44
Michal2
To je normální. Já mám u všech LCD jas na nule a ještě na grafice stahuju gamu. Taky pomáhá v aplika…
jirka44 02.09.2009 13:27
jirka44
default nastavení výrobce stojí za how.., jas skoro naplno a nízký kontrast. pošteluj to přesně opač…
lední brtník 02.09.2009 14:28
lední brtník
Díky za odpověď. ... S pozadím oken to řešim - používám šedou. ... Připojení mám přes digitální DVI…
fredd 02.09.2009 22:57
fredd
dvi automaticky nastaví nativní rozlišení, přenos by měl být "nejostřejší možný" bez analogového mez… poslední
lední brtník 03.09.2009 01:05
lední brtník

default nastavení výrobce stojí za how.., jas skoro naplno a nízký kontrast.
pošteluj to přesně opačně, jak ti píšou kolezi.

ideální je kvůli ostrosti nativní rozlišené, bohužel všichni retardovaní výrobci vyrábí monitory jen pro 20-leté ostrozraké uživatele.

pokud máš připojení přes analogový vga kabel, pošteluj ještě nastavení "phase" v osd menu.

default bílé pozadí oken ve většině schémat windows je kretenismus ms. uživatel který si to tak nechá, má silně pokleslý vkus. ostatně v minulosti při 60-70hz na crt to znamenalo jistou cestu k očnímu.

Díky za odpověď. ... S pozadím oken to řešim - používám šedou. ... Připojení mám přes digitální DVI kabel. Mohl by být nějaký rozdíl mezi analogovym a digitálním připojením - pro pocit ze sledování monitoru? (počítám, že asi ne ... nezkoušel jsem)

Fredd

dvi automaticky nastaví nativní rozlišení, přenos by měl být "nejostřejší možný" bez analogového mezipřevodu, automaticky se z osd menu vypnou nyní zbytečné korekce phase/clock, i refresh se tuším nastaví napevno - čili mělo by to být nejlepší možné.

zkontroluj jestli ti teď signálový kabel nejde kus s napájecím (přestože by signál měl být odolnější než modulovaný vga).

ještě se mi vybavila jedna věc: nepomrkává ti zepředu na lcd nějaký blikavý zdroj světla? starý crt měl jiný refresh než lcd, novětší typy už ale mají kratší dosvit - že by nějaká interference?

nakonec zbývá už jen subjektivní pocit, zkus něco vyloučit:
1. žádné crt zobrazení není 100% ostré, vyplývá to z "plovoucího" zobrazení na masce - proti tomu je nativní lcd ostrý nezvyk.

2. nebo přesně naopak - s lcd se ti nastavilo umělé rozostření clear type ať jsou písmenka krásně kulatá. je to rozpitý hnus který mi opravdu dráždí oči a nesnáším ho. když to zrušíš v nastavení zobrazení, prohlížeč msie si ho zapne extra znovu, je třeba zakázat i v něm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru