Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Mp hry na Intru

Ahoj měl bych takový malý problém.. jsem na intru školy se zaměření s IT, kde jsme hráli multiplayerové hry, ale stala se nám nemilá věc. Nemůžeme se připojit na server Lol pro ověření účtu a prý to bude neskončí pouze u lolka. Navíc po 9 hodině "vypínají internet" ale modem stále běží a pokud máme před "vypnutím" zaplou stránku v prohlížeči nebo třeba skype tak můžeme chatovat takže asi vypnutý neni tak pokud by někdo nevěděl nejakou radu :) předem díky
Btw: prý jde o banování portů či co :-D

Předmět Autor Datum
Dobrý den, nevím na jakém intru jste, a jak to řešíte, ale nekteré porty bývají blokované. Ja spravu… poslední
Jan Kolář 10.09.2013 16:09
Jan Kolář

Dobrý den, nevím na jakém intru jste, a jak to řešíte, ale nekteré porty bývají blokované. Ja spravuji palachovi koleje v HK a tam je napriklad zakaz pouzivani vlastnich routeru. Stejne uz jsem letos vypinal dva porty, na nich si studenti pripojili routery (coz ze spravy snadno poznam). Upozornil jsem je. Pokud to udelaji podruhe, maji vyhazov. Nevim jaky pripad je Vas, ale zkusil bych kontaktovat IT oddeleni, treba Vam port povoli (ale pokud je sit na hranici pouzitelnosti (vytizenosti), nebudou to zasirat Online hrama. no je to jen postreh ode me, u vas to muze byt uplne jinak. Jen upozornuji, ze obchazeni zabezpeceni byva ve skolnim radu popsano a byva take trestano.
Jinak porty nemusi byt zabanovane, pokud maji sotisfikovanejsi Hw, nastavuji se i jednotlive porty ruzne, takze by to mohli pripadne povolit pouze vam. Otazka je jak to mnaji nastavene na brane, pokud jsou porty plosne zakazane asi to jen kvuli vam neodblokuji, pripadne nevlozi vyjimku. To zalezi na pristupu kazdeho z vas i itaku. u nas jsou zase napriklad blokovane nektere porty pro google, proto mi nejdou nektere androiid aplikace (napriklad Avast antitheft, k nemu se z prace sice pripojim, ale nemohu davat requesty na polohu a podobne. Takze rada : kontaktujte tamni IT, treba jsou to parani a vyjdou vam vstric.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru