Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Nvidia GeForce GT630M 2BG

Zdravím. Mám problém tak trochu herní s mojí herní grafickou kartou v notebooku (NVIDIA GeForce 630M 2GB). Notebook normálně běží na integrované grafické kartě (Intel HD Graphics 3000) a na hry se zapíná již zmíněná herní grafika. K notebooku mám připojený starší monitor (SAMSUNG SyncMaster 943NW) pro lepší práci na dvou monitorech. Když se pokusím spustit nějaké hry, tak se hra spustí (tím se zapne herní grafika), ale není vidět nic jen černá obrazovka a v pozadí jsou slyšet zvuky hry a hudba. Velice špatně se z tohoto stavu dostává, protože monitor kolikrát po vypnutí hry přes Alt + F4 zůstává černý a nereaguje a pomáhá kolikrát už jen restart. Notebok mám už 2,5 roku a pamatuju si, že mi nic takového ze začátku nedělal (spouštěl jsem co chtěl a hrál taky tak). Nějakou chvíli jsem neměl na hraní čas cca do teď a tak již půl roku tuto situaci řeším. Zkoušel jsem odpojovat, připojovat externí monitor. Měnit nastavení v ovládacím panelu Nvidia (vlastní, defaultní). Dokonce jsem si i nainstaloval Nvidia Experienc v domnění, že to pomůže . Zkoušel jsem i různé verze ovladačů (doporučované výrobcem, beta ovladače). Hledat na webu NVIDIA nějaké rady nebo tak něco. A jiné…
Celá tato situace je divná, protože mohu nastavovat nastavení v Nvidia pro danou kartu, ale ve výpisu hardwaru pomocí programu HW info se herní karta vůbec neukazuje (dokonce ještě před týdnem, když jsem se díval tak v tom výpisu byla).
Rád bych kdyby mi někdo s touto situací pomohl, protože nejde jen o hry, ale jde i o projekční programy, které využívám na práci a díky tomuto problému musím na ně nastavovat integrovanou grafiku, která není tak výkonná.
Sestava notebooku: Packard Bell EasyNote TS
Integrovaná grafika: Intel HD Graphics 3000
Hraní grafika: NVIDIA GeForce 630M 2GB
CPU: Intel Core i5-2450M
Ram: 4GB DDR3
Monitor notebooku: neznámý
Připojený monitor: SAMSUNG SyncMaster 943NW
Operační systém: Win 7 64bit
Aktuální instalované ovladače: 340,43

Předmět Autor Datum
Koupil sis shitový notebook a plácáš tam různé ovladače, patrně ne ze stránek výrobce notebooku. Zač…
karel 13.07.2014 00:21
karel
Největší chyba byla koupě notebooku značky Packard Bell. Jsou to ty nejhorší a nejméně kvalitní note…
Wolve 13.07.2014 00:29
Wolve
Ovladače jsem dával hlavně kvůli tomu, že když mi něco nešlo kvůli grafice, když jsem napsal na podp…
Polapa 13.07.2014 12:56
Polapa
Ovladače grafické karty NTB bývají výrobcem upravovány a proto když je stáhneš odjinud nebo ze strán… poslední
Hanyse.k 13.07.2014 14:48
Hanyse.k

Největší chyba byla koupě notebooku značky Packard Bell. Jsou to ty nejhorší a nejméně kvalitní notebooky na trhu.

Zkusil bych tento postup:

1) Odpojení externího monitoru
2) Odinstalování veškerých ovladačů a softwaru NVIDIA
3) Nainstalovat znovu ovladače [ke stažení ZDE]
4) Spustit libovolnou hru bez připojení externího monitoru
5) Připojení externího monitoru

Pokud by to nepomohlo, tak pravděpodobně grafika odešla do kremíkového nebe a už jí nic nezachrání.

Ovladače jsem dával hlavně kvůli tomu, že když mi něco nešlo kvůli grafice, když jsem napsal na podporu tak z podpory od daného programu či hry mi napsali ať updatuju ovladače grafické karty.
V době kdy jsem ho kupoval vypadal na tom dost dobře (žádné stížnosti na značku atd.). Zkusím uvedený postup a snad to bude fungovat, a když ne zkusím servis jestli nějaký je. Zatím děkuji za pomoc a dám vědět jak to dopadlo.

Ovladače grafické karty NTB bývají výrobcem upravovány a proto když je stáhneš odjinud nebo ze stránek Nvidia nemusí pracovat korektně, proto by se měli instalovat ovladače, které stáhneš na webu výrobce notebooku. Rovněž notebookové grafické karty nebývají ve většině hrami podporovány, tudíž nemusí fungovat správně. Druhá věc je, že většina her na noteboocích jede, ale nemusí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru