Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s PC - Ikony na ploše + problémy s výchozím nastavením aplikací a optimalizací systemu

Ahoj, potřebuji pomoct. Mám problém s PC konkrétně s ikonami na ploše, vše mám určitě správně nastavené, co se týče toho nastavení ikon na ploše, ovšem pokaždé když si rozhážu ikony dle libosti a počítač se restartuje, tak pokaždé se ty ikony seřadí po levé straně za sebou. Problém je i s nastavením např. výchozího přehrávače pro video a audio. Nastavím si VLC Media player jako výchozí přehrávač, což se stane a je to nastavené v pohododě, do té doby než opět vypnu a zapnu pc, pak se vše vrátí do původního nastavení. Neví někdo prosím co s tím udělat? Popřípadě neexistuje nějakej program, který by to opravil? Problém je i s tím, že mám dost pomalý PC, pravda je ta, že už toho má docela dost za sebou, ale i tak mi přijde hodně pomalý a to i po defragmentaci disku či vyčištění registrů přes CCleaner. Pokud by jste někdo měl radu, jaký program popřípadě+ klidně i dokoupit, jestli by nebyl free, tak bych tak nejspíše učinil, jestli by ta cena nebyla příliš velká. Kdyžtak mám tento PC: Windows Vista 32 bit, Intel Pentium Dual CPU E2140@ 1,60 GHz, 1 GB Ram, ATI Radeon HD 2350

Předem děkuji za pár vašich rad :)

Předmět Autor Datum
defragmentace disku ani ccleaner (a proslulé "čistění registrů") nezrychlují systém, to jsou jen hlo…
lední brtník 19.01.2012 12:30
lední brtník
okej, díky moc...zkusim udělat, co jsi mi poradil. Jinak v únoru si budu kupovat noťas, tak jen abyc… poslední
8laci8 19.01.2012 12:46
8laci8

defragmentace disku ani ccleaner (a proslulé "čistění registrů") nezrychlují systém, to jsou jen hlouposti šířené na živě.
pravděpodobnější je spíš to, že se ti buď spouští nějaký tzv. "hlídač" registrů a neutále vrací změny do výchozího nastavení.
nebo to dělá celý slavný ccleaner - pokud ti poškozuje uživatelskou větev registrů, dostaneš taky default. podobně úchylně se může chovat tzv. antivirový balík, který se rozhodne chránit a hlídat úplně všechno v pc.
ccleaner odinstaluj, to je to nejbezpečnější co můžeš pro ten systém udělat.
případně si vytvoř druhý účet ve win a sleduj, jestli se to podobně vadně chová taky.

Windows Vista 32 bit, ... 1 GB Ram

a dneska je apríl. se nediv že je to zdechlé - dokup ještě 1-3gb ram.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru