Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s Win7

Zdravím,

mám problém s notebookem HP Pro Book 4510s, Os je legální, Windows 7 home premium.
Pc se mi dostalo do rukou s tím, že je velmi pomalé a jen spuštění trvá 2h, moc se mi tomu nechtělo věřit, ale až jsem jej zapnul přesvědčil jsem se o tom. Měl jsem pocit, že je Pc zavirované, pokusil jsem se nejdříve po několika hodinách spustit avast test po restartu, ale napsalo mi to chybu, registr error, rozdělil jsem tedy disk na 2 partition a důležitá data (fotky+dokumenky) jsem přesunul na partition 2. Po restartu win mi vlevo nad tray ikonami vyskočila hláška o nelegálním win, to mě utvrdilo v tom, že je Pc zavirovaný. Chtěl jsem tedy windows přeinstalovat, instalace se z počátku tvářila běžně svižně, ale když došlo na samotné rozbalování souborů instalovalo se prvních 5% asi 4 hodiny, vím, že první procento u win 7 trvalo vždy dýl a tak jsem nechal instalovat Pc přes noc, instalace se však zastavila na 85%, po 5 hodinách co se nic nedělo jsem použil jiné instalační CD a opět stejný problém,nyní mám instalaci spuštěnou a opět na 85% na kterých teď stojí, mechanika se občas rozjede, lehce zavrní... Na obrazovce se pohybují ty 3 tečky takže instalace nezamrzla, nemá někdo jakoukoli radu? děkuji Vám za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Zkus otestovat HDD Po zapnuti NTB mackej F2...
Alfonz.SPO 22.06.2012 07:31
Alfonz.SPO
Žádné problémy nebyly zjištěny.. Ale děkuji za radu
rossa 23.06.2012 16:07
rossa
S těmi viry je to celkem možné. V tom případě je ale lepší celý HDD naformátovat. Tím ovšem zmizí vš…
Kirby944 23.06.2012 22:54
Kirby944
Test paměti :-)
Radil 24.06.2012 15:41
Radil
Hmm. Co Ťa viedlo pri týchto vyslovene extrémne, nenormálnych časoch, prvních 5% asi 4 hodiny, pokúš…
Joseph 24.06.2012 15:59
Joseph
Pc se mi dostalo do rukou s tím zase ho vrať, to co děláš je naprosto šílené. kdyby byla chyba ram,… poslední
lední brtník 24.06.2012 16:45
lední brtník

S těmi viry je to celkem možné. V tom případě je ale lepší celý HDD naformátovat. Tím ovšem zmizí všechna data, ale pokud to jinak nejde tak za zkoušku nic nedáš. Potom, když píšeš, že se instalace zasekne na 85%, tak mě napadlo zkusit vyčistit mechaniku. Pokud máš disk rozdělen na nějaké oddíly, tak je možné, že vir může bránit v instalaci windows. Zkus naformátovat všechny oddíly na disku popřípadě nejlépe komplet celý disk. Ten naformátuješ, když vybíráš, kam se má windows instalovat. Kdyžtak dej vědět.

Hmm. Co Ťa viedlo pri týchto vyslovene extrémne, nenormálnych časoch, prvních 5% asi 4 hodiny, pokúšať sa o instaláciu Win. Tak snad vidím, že je to totálna blbosť co sa deje, už po pár minutách a ne že to nechám instalovat celu noc ...

Stroj se chová nenormálne, tak si prv hádam, otestujem stav hardware ... od toho testovacie utility existujú.
Spustím Live system ...

Zanes to do servisu ... co iné Ti možno poradit. Zjavne netušíš, ak ti aj testy neco vypíšu, o co sa jedná a jak to s tým naložit.

Pc se mi dostalo do rukou s tím

zase ho vrať, to co děláš je naprosto šílené.
kdyby byla chyba ram, tvým kopírováním souborů na druhý oddíl z nich taky můžeš nadělat ementál.

kontroloval jsi režim disku: pio/dma - kolik?
nějaký aspoň offline antivir z cd jsi na to pustil?
víš jaké procesy v paměti můžeš čekat: kontroloval jsi to? nakoukl jsi aspoň orientačně do logu hijackthis, nebo jiného správce úloh a služeb?
prohlížeč událostí hlásí nějaké chyby systému a aplikací?
majitele ses ptal kdo to instaloval, jaké ovladače použil - jestli vůbec nějaké?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru