Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s domácí skupinou PC a internetem po nahrazení switche routerem kvůli wifi.

Zdravím, mám problémek, jehož řešení jsem i po několikahodinovém hledání (možná špatném) nenalezl.

Po nahrazení switche v síti routerem (kvůli wifi na zahradu) se vyskytl problémek. Nemohu se dostat na ostatní počítače v síti, ani je nevidím. Ostatní dva počítače v síti se navzájem vidí, mohou do sebe, ale zase nevidí mě.
Zkoumal jsem, zkoumal, a zkusil jsem kabel kterým přichází signál do routeru na kterém fyzicky jsem, přehodit ze zdířky WAN do LAN. Voila, ostatní PC vidím, ale zase se nedostanu na bránu a internet.
V příloze je screen mapy sítě, jak ji vidí W7 při zapojení kabelu ve WAN, následně v LAN a jak vypadá v reálu (na switchi je v reálu ještě jedno PC, ale to je aktuálně vypnuté)

Moje znalosti co se síťování týče jsou na úrovni "nacpi kabel do switche & zapni wifinu na routeru", takže je mi naprosto jasné, že řešením bude někde v nastavené něco odškrtnout a potvrdit, ale opravdu nemám tušení co a kde a nechtěl bych si zbytečně přidělávat práci a problémy, tak se raději ptám...

Co se použitého HW týče, jedná se o
1ks switch Netgear (přesný typ vážně nepovím, ale v něm naštěstí problém není.
1ks Router Huawei Echolige HG520i (mrcha od O2)
1ks router TP-Link TL-WR340GD

Předem Vám děkuji za rady, a s přáním příjemných svátků se těším na odpovědi.

Jirka "Gorgo" Šorf

Předmět Autor Datum
Přehoď to do LAN portu a v routeru vypni DHCP. A příště nekupuj routeru, když nemáš v úmyslu nic rou…
Wikan 23.12.2011 13:48
Wikan
Děkuji, pomohlo... jen by teď bylo ještě dobrý zjistit, jak se dostat do nastavení toho TP-Linku kvů…
Gorgo 23.12.2011 14:15
Gorgo
Zkus 192.168.1.1, rozesmátá kočko :-) http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR340G/userRpm /index.htm
L-Core 23.12.2011 15:51
L-Core
Nic.. na Tépéčko jsem se dostal až po tvrdém resetu a vrácení vstupního kabelu do WANu. Jenže jakmil…
Gorgo 23.12.2011 18:25
Gorgo
Pokud se na něj chceš dostat, tak mu nastav IP adresu ze stejného adresního rozsahu, jaký mají ostat… poslední
Wikan 23.12.2011 23:56
Wikan

Nic.. na Tépéčko jsem se dostal až po tvrdém resetu a vrácení vstupního kabelu do WANu. Jenže jakmile vypnu DHCP a restartuju ho (aby se použily změny), už se na něj znovu nedostanu... Jedině opět tvrdým resetem pomocí zadního čudlíku.

Kašlu na to, wifinu jsem nastavil, zahesloval, kablíky přeházel tak aby si to rozumnělo na síti s ostatními počítači, vypnul DHCP, resetoval vrátil na důstojné místo za televizi a víc neřešim, všechno chodí tak jak potřebuju a až budu náhodou potřebovat něco na routeru změnit v nastavení, hold si ho cvičně zresetuju do defaultního nastavení, nastavim a znovu vypnu DHCP...

Ať žije TP-Link...

Jinak Všem Vám děkuji za pomoc, a přeji příjemné prožití Vánočních svátků a vše nej do nového roku... Hlavně té siSINce v růžových peřinách ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru