Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s e-mail schránkou

Dobrý den,

Používám e-mail od seznamu a tento týden mi na něj přišel spam ve kterém byl obasažený text(na který šlo kliknout) a příloha.Omylem jsem na tento text kliknul a ihned mi vyskočila nová karta, kde se text objevil znovu. Mám za to, že jsem asi otevřel přímo přílohu kliknutím na daný text.Nyní mám strach, aby se mi do počítače nedostal vir, nebo abych se nestal např. účastníkem nějaké placené soutěže. Nadruhou stranu si říkám,že mě mohl e-mail po nechtěném kliknutí přesměrovat na nějakou zabezpečenou stránku, kde se mi objevila tato příloha.V adresním řádku jsem si totiž všiml, že se mi text zobrazil přes e-mail.cz, bez toho, aby mě to přesměrovalo např. na nějaký web. Prosím o radu a předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
E-mail si dej odstranit. A pokud jsi tam dostal nějaký vir, teď už je to jedno, to už jedině projet…
David007 14.11.2013 13:13
David007
A jak je to např. s těmi placenými soutěžemi? Na netu jsem četl,že se člověk skrze spam může nějaké…
Medoslav 14.11.2013 14:24
Medoslav
Havěť chytit můžeš nevím proč to vůbec otvíráš,projeď pc Antimalware nebu Superantispyware.
sambilionk 14.11.2013 14:37
sambilionk
Na nic neklikej a budeš mít klid, pokud jsi na něco klikl a pak z toho vyjel, tak to je taky v pohod…
David007 14.11.2013 15:05
David007
Škoda peněz za telefon, banky nic takového neposílají.
karel 14.11.2013 15:08
karel
Děkuji za komenty, rád bych ještě zdůraznil že jsem na to klikl fakt nechtě,normálně si dávám pozor…
Medoslav 15.11.2013 16:44
Medoslav
Btw nevíte proč mi zmizl dotaz z obsahu fóra? poslední
Medoslav 15.11.2013 16:56
Medoslav

A jak je to např. s těmi placenými soutěžemi? Na netu jsem četl,že se člověk skrze spam může nějaké takové zúčastnit.V e-mailu právě nějaká taková byla.Zase ale nevím jestli bych nemusel poslat nějaké info o sobě.Počítač jsem již projel antivirem a něco jsem našel.Taky by mě ale zajímalo jestli nevíš něco o těchto soutěžích atd., nebo jestli se dá při takovémhle otevření chytit jen nějaká havěť.Díky za odpověď.

Na nic neklikej a budeš mít klid, pokud jsi na něco klikl a pak z toho vyjel, tak to je taky v pohodě, přece neznají tvoje jméno a hlavně jak z tebe dostat peníze... to bylo dřív, když bylo připojení přes telefon přes pevnou linku, že se to přesměrovalo přes drahé připojení, ale to dneska není už, každý má wifi apod. a ne přes telefon.

když nebudeš nic vyplňovat, budeš mít klid, když ti přijde falešný spam, třeba od Spořitelny, že máš vyplnit svoje údaje a číslo karty apod.,tak je to blbost a pokud to udelas, o vsechno prijdes. mas zvednout telefon a zavolat, co to ma byt a jestli to je skutecne od nich apod. proste kdyz nic nebudes vyplnovat, mas podle me klid i od nejakych pitomych soutezi

Děkuji za komenty, rád bych ještě zdůraznil že jsem na to klikl fakt nechtě,normálně si dávám pozor na co klikám. V e-mailu nebyl přímo odkaz na nějakou stránku,ale nejspíše tak fungoval celý text.Dokážete odhadnout jestli jsem tedy otevřel přílohu nebo mě to mohlo přesměrovat někde jinde.Ještě jednou připomenu, že předtím než jsem uzavřel kartu tak jsem si všiml, že se mi stránka zobrazila přes e-mail.cz. Díky za odpoveď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru