Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD 5730

Zdravím všechny,

jak již z předmětu vyplývá, mám problém s následujícím komponentem. Mám notebook Lenovo IdeaPad Y560, graf. karta ATI mobility radeon HD 5730. (Pokud budete chtít další komponenty, napíšu, ale myslím si, že nejsou nutné).

Již delší dobu grafická karta občas zlobila, s tím, že se třeba podělal kurzor, nebo například nastavení aero vzhledu. Většinou po restartu počítače byla zase v pořádku. Tentokrát ale už není, při zapnutí počítače je vidět, že grafická karta má nějaký problém, špatně vykresluje jen úvodní obraz po startu notebooku. Po spuštění systému spadne do bsod a vypíše chybu (přiloženo v screenshotech). Jednou se mi podařilo spustit počítač tak, že vše šlo asi 5 minut až do chvíle, kdy freeznula obrazovka a pak jsem to musel řešit opět restartem počítače. Po restartu vyjela bsod s atikmdag.sys

Toto platilo pro windows 7, pokud jsem zkusil bootnout Debian, seknul se hned v úvodní obrazovce, Fedora hned počítač shodila a boot z externího disku na Debian taktéž spadl.

Příkladám screenshoty jak vypadá obrazovka. Aktuální ovladače mám všecky, momentálně můžu notebook spustit pouze v nouzovém režimu disky nejsou poškozené, jen se bojím té grafické karty, že nadobro odejde. Proto se obracím na Vás, jestli nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost s řešením. Osobně to asi tipuji na to, že grafika odejde a budu ji muset vyměnit (což ale bude obnášet výměnu i Motherboardu, co jsem vyčetl a nebude to asi levná záležitost). Bohužel už nemám notebook v záruce.

Děkuji všem, kteří se dočetli až sem a budu vděčný za jakýkoliv nápad či odpověď, moc si každé pomoci vážím!!!

Předmět Autor Datum
servis, vadna GK
Rasti 09.05.2014 00:13
Rasti
půl roku OT, nicméně... Tentýž problém jsem měl s HD4830. Zkoušel jsem všeliké rady, jak známých, ta… poslední
Gmisiycs 01.12.2014 14:31
Gmisiycs

půl roku OT, nicméně...
Tentýž problém jsem měl s HD4830. Zkoušel jsem všeliké rady, jak známých, tak db Microsoftu, programy na reinstal ovladačů atd.
Přeinstaloval Win, i u toho naběhl BSOD. Nakonec jsem grafiku (podle mého názoru již odepsanou) na radu kamaráda upekl v troubě na 130 °C po dobu deseti minut. Nebylo co ztratit. Je dávno po záruce. Výsledkem je ovšem funkční grafika.
Až znovu spadne, pokud si vzpomenu, napíšu sem, jak dlouho žila. Zatím je to 24 hodin, po celou dobu na zátěžových testech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru