Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s grafickou kartou NVIDIA G102M na notebooku ASUS K50IN

Zdravím,
po dlouhe době jsem nucen zavítat do této skvělé poradny...

Mám notebook ASUS K50IN (Pentium(R) Dual-Core CPU T4300, 2,1GHz, 4GB ram - zkrátka zmiňovaný model v základní výbavě)
Systém Windows 7 Ultimate32 bit

S notebookem posledního půl roku nebyly prakticky žádné potíže a troufám si tvrdit, že jsem ho nijak zvlášť nezatěžoval, zkrátka jen práce na běžné uživatelské úrovni.

Jednou ráno po zapnutí mi počítač naběhl v rozlišení 800x600 a s vypnutým Aerem - předpokládal jsem, že to bylo stejně jako kdysi na stolním počítači způsobeno nějakou aktualizací, takže jsem pomocí Obnovy systému skočil na poslední bod obnovy a všechno bylo v pořádku. Když jsem ovšem odpoledne počítač vypnul a později opět zapnul, problém s rozlišením se opakoval. Problém jsem vyřešil stejně, tentokrát jsem po naběhnutí pro jistotu vypnul automatické aktualizace, ale po dalším restartu se situace zase opakovala. Podle správce zařízení nastaly na zařízení (grafická karta) potíže. Stačilo ale buď vrátit počítač na předchozí bod obnovy nebo vypnout a zapnout grafickou kartu ve správci zařízení, a po následném restartu naběhl počítač tak, jak správně má... pokud zrovna dělá problémy, panel NVIDIA v ovládacích panelech tvrdí, že zařízení NVIDIA není využíváno.

Takže pokud počítač jen tak zapnu, u grafické karty ve správci zařízení mám trojúhelník s tím, že má nějaký problémy. Jakékoliv "ťuknutí do ní" zapříčiní, že po restartu funguje správně. Zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače, po jednom restartu OK, po dalším už zase ne - jakoby vyhrocená situace před restartem seřvala kartu, ať po restartu sakra něco dělá, ale když je pak klid, po dalším se na to zas vykašle... Je to proste nanic, pouštět noťas pokaždé nadvakrát :(

Snažil jsem se poskytnout veškeré informace, které jsem z toho vypozoroval - za poslední týden jsem počítač takto restartoval a zkoušel, jestli se zmátoří, tak dvacetkrát. Ačkoliv je počítače stále v záruce, skutečně nerad bych ho někam na měsíc posílal. Navíc se obávám, že problém nemusí být ani tak způsoben samotným hardwarem, ale něčím v systému, který na něm při koupi ani nebyl nainstalován.

Budu moc vděčný za jakoukoliv radu (krom těch, ať se té plečky zbavím) a když bude potřeba, budu se samozřejmě snažit doplnit potřebné informace.

Předmět Autor Datum
Jedině zkusit čistou instalaci. Může to být ovladačem ale i hardwarem. V záruce tom máš, ne ?
MM_tank 26.08.2010 11:36
MM_tank
Jo, jenže nejsem ten typ uživatele, co má doma tři počítače a instalačku dvou OS.. doufal sem v něja…
Stevenson 26.08.2010 11:50
Stevenson
Pro případ, že by ještě někdo stejný problém, narazil jsem na tento článek http://www.zive.cz/poradn…
Stevenson 26.09.2010 15:35
Stevenson
Zdravím taky sem měl tento problém ale u ASUS K50AB a vyřešl jsem to jednoduše poněvadž chyběl správ… poslední
sada 27.08.2012 22:06
sada

Zdravím taky sem měl tento problém ale u ASUS K50AB a vyřešl jsem to jednoduše poněvadž chyběl správný ovladač od výrobce pro daný OS. tak jsem kouk do biosu tam jsem vypnul uplne tu slabší grafiku a olala najednou vse bez problemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru