Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací OS

Dobrý večer,
mám takový malý oříšek...chystám se darovat starší PC ( MB Gigabyte GA-K8VT800, AMD Athlon 64 2055MHz, NVIDIA GeForce FX 5700 LE, DDR SDRAM 1024) a nový majitel si sehnal větší HDD (WD 320GB PATA/8MB cache) abych na něj nahrál OS . Vyndal jsem tedy starý HDD (Seagate 20GB) Kde jsem měl nahraný záložní OS WXP. Ten funguje.Když jsem však na jeho místo dal ten nový při spuštění instalace WXP prof. mi to ukázalo jenom 131 Gb.
pict0001ht.jpg
Přitom v BIOSu se mi načítal jako 320 GB
pict0003tx.jpg
Formátováním se nic nezměnilo a nainstalovaný WXP se ani nespustil. Nabíhal ale pak najednou blik a PC se samo restartovalo a tak pořád dokola.
Pokusil jsem se zkušebně nainstalovat W7 HomePr. To už detekovalo 320Gb. Instalace proběhla až do konce uplně v pořádku a na konci po restartu se zase objevila chyba jako u XP. Probliklo to a znova se to samovolně restartovalo. Dal jsem tedy diagnostikovat pamět přes instalační disk W7. Proběhl až do konce a našel tuto chybu.
http://img202.imageshack.us/img202/8962/pict0010pe .jpg
Pokusil jsem se ji opravit dle návodu, ale bez výsledku.
Použitý HDD prý do poslední chvíle pracoval bez problémů. Napadlo mě že bych měl možná něco nastavit v BIOSu aby MB lépe ten nový HDD rozpoznala. Ale experimentovat si v BIOSu netroufám. Napadá tady nějakou dobrou duši řešení?
Děkuji
Michal

Předmět Autor Datum
No jo, VIA... Zkus tam flešnout poslední BIOS (zde). Nemáš ten disk naswitchovaný na kompatibilitu 1…
mif 03.01.2013 22:39
mif
Díky za radu. ale nic ...bios nepomohl. Nevím přesně co je "naswitchovaný" .. pokud to má něco spole…
Jarod 03.01.2013 23:12
Jarod
strkáš tam asi starou verzi xp bez servicepacku 2 nebo 3. ale hlavní důvod limitu 130gb je zastaralý…
lední brtník 03.01.2013 23:30
lední brtník
Děkuji za upozornění, máte pravdu ta verze XP je z roku 2003. Když jsem ji instaloval tak jsem si SP… poslední
Jarod 03.01.2013 23:39
Jarod
Zdravim Mam podobny problem kamaradovy prestal fungovat PC tak sem mu tam chtel zkusit zformatovat H…
chali 03.01.2013 22:50
chali

Díky za radu.
ale nic ...bios nepomohl. Nevím přesně co je "naswitchovaný" .. pokud to má něco společného s propojováním kolíků vzadu na HDD tak tam žádná klena není. Napsadlo mě jestli by tam nějaká neměla být když na tom 20GB je druhý sloupec překlenován. Jenže na 20GB jsou 4 páry kolíků a na 320 GB 5 párů. Porád mi nejde do hlavy proč to ale na XP detekuje jen polovinu kapacity a na W7 to je v pořádku.
(Před Tím jsem tam měl 120 GB HDD jako primární, ale ten odešel.Vše fungovalo společne s tím 20GB záložním v pohodě.)

Děkuji za upozornění, máte pravdu ta verze XP je z roku 2003. Když jsem ji instaloval tak jsem si SP 2a3 vždycky dostahoval. Takže nejschůdnější bude se uskromnit a sehnat menší HDD. Měl jsem podezření na to jestli ten starý PC takto velky HDD vůbec zvládne,ale zkusil jsem to. Díky za cenný podnět a přeji pěkný večer.

Zdravim
Mam podobny problem kamaradovy prestal fungovat PC tak sem mu tam chtel zkusit zformatovat HDD a nainstalovat win7... problem je ale v tom ze kdyz nabootuju z CD tak se objevi obrazovka jako vzdy Windows is loading files... To dojde do konce naskoci starting windows .. a potom by se melo objevit okno s vyberem jazyka jenze misto toho je tam jenom to modre pozadi s kurzorem mysi a nic se nedeje... tak sem ten HDD dal do jineho PC a se stejnym CD win7 sem postup opakoval a normalka se vsechno nainstalovalo tak jak melo tak sem HDD prehodil zpet do kamaradova PC s tim ze uz je tam win nainstalovany a ze to pujde ale kdyz nabehne ta obrazovka pri ktery se nacitaji win ( jak se tam jakoby spojuji ty kulicky ) tak se to zasekne a PC se restartuje a hodi me to na nabidku na automatickou opravu problemu kdyz tu moznost zvolim tak to asi po pul hodine napise ze nebyl nalezen zadny problem... pritom kdyz ten HDD dam do pocitace ve kterem sem ty win instaloval vsechno slape jak ma... nevi nekdo kde by mohla byt chyba predem diky za odpovedi ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru