Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s kopírováním z HDD

Ahoj všem,

rád bych se na něco zeptal a snad svůj problém popíšu srozumitelně. Včera jsem potřeboval zálohovat disk a poté naformátovat, abych na něj mohl nainstalovat na novém PC nainstalovat nový OS. Na tomto disku jsou má veškerá data, o která bych nerad přišel. Při připojení na druhý PC a pokusu o kopírování toho, pro mě, nejdůležitějšího (fotky, dokumenty atd.) jsem však narazil na chybovou hlásku. Cyklická redundantní chyba. Klasickým přetažením složek kopírování nefungovalo takřka vůbec a při kopírování v Total Commander jsem musel přeskakovat dost velké množství souborů. Jde mi tedy o to zda to může být kabelem (použil jsem ten z DVD mechaniky) a synovec mi poté řekl, že onehdá zkoušel něco z této mechaniky kopírovat a objevila se stejná hláška ? Nebo zda jsou poškozena na disku data a v tom případě jakým programem bych je mohl opravit, abych přišel o minimum věcí. Oba disky (ten můj a ten na, který jsem chtěl kopírovat) jsou SATA2. Snad jsem to napsal dost srozumitelně, kdyžtak doplním a předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
rozběhne se ten disk v původním pc? tak provést kontrolu disku: anp.zive.sk na potenciálně vadném d…
lední brtník 21.04.2010 10:15
lední brtník
Ono je to tak, že to PC, do kterého jsem ho připojoval je vlastně to původní. Vyndal jsem HDD a zbyt…
P83R 21.04.2010 10:23
P83R
Vyřešeno...kontrola pomohla. Včera mě to vůbec nenapadlo a nevím jestli by mě to napadlo dnes. :-) T… poslední
P83R 21.04.2010 21:24
P83R
V tom prvním pc ze kterého disk je ty věci jdou zazálohovat (vypálit..) to zkus první. Mohlo by to m…
MM_tank 21.04.2010 10:40
MM_tank
Omezení tam určitě není...dostanu se všude, ale při kopírování to buď hodí tu chybu nebo musím manuá…
P83R 21.04.2010 10:43
P83R

Ono je to tak, že to PC, do kterého jsem ho připojoval je vlastně to původní. Vyndal jsem HDD a zbytek dal synovci s tím, že já si pořídil vše nové krom disku a on jen nový disk.
Chtěl jsem tam dát tedy čistý disk a vše si u něj zálohovat a pak přetáhnout k sobě až budu mít nainstalovaný OS. Je to WD 320GB. Kontrolu jsem nespouštěl, v tom kvaltu mě to vůbec nenapadlo. Zkusím večer, až se k tomu dostanu. Napadla mě defragmentace, ale dle analýzy nebylo potřeba...tak nakonec dobře, že jsem jí nezpustil.

V tom prvním pc ze kterého disk je ty věci jdou zazálohovat (vypálit..) to zkus první. Mohlo by to možná být nastavenými právy k přístupu do osobních složek,pak by to v jiném pc nejelo.

Omezení tam určitě není...dostanu se všude, ale při kopírování to buď hodí tu chybu nebo musím manuální kopírovaný soubor přeskočit.
Disk má dostatečně velký, tak pro mě bylo jednodušší to k němu kopírovat než pálit. Ale zkusit můžu samozřejmě taky. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru