Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s monitorem: Power saving mode

Dobrý podvečer. Mám problém s pc., resp. s monitorem. Večer sem na PC normálně hrál, pak sem ho vypnul a šel spát. Ráno jsem ho zapnul. Počítač normálně běžel, ale na monitoru se ukázala hláška: "power saving mode" a potom byla tma. Monitor mám LG flatron l1950s, ale zkoušel sem dát druhý a na tom to bylo stejné. Nejsem žádný znalec přes PC (je mi 14 let). Budu rád za každou radu, nebo postup, nebo cokoli, co mi pomůže. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
-Se stejnym problemem jsem se jiz setkal, pomohlo mi "vypojit monitor ze zasuvky" na 10min :-)
CoCoChanel 24.06.2013 17:56
CoCoChanel
Díky, zkusím to, ale myslím, že to nepomůže.
An-drew 24.06.2013 18:43
An-drew
nemá grafika upadlý větrák?
lední brtník 24.06.2013 19:19
lední brtník
Když tam nejede ani druhý monitor, tak to není monitorem, ale počítačem (co má taky chudák monitor h… poslední
Pytlík 24.06.2013 20:05
Pytlík

Když tam nejede ani druhý monitor, tak to není monitorem, ale počítačem (co má taky chudák monitor hlásit, když nedostává signál, že?). Tvé tvrzení "počítač normálně běžel" asi není pravda - že se točí ventilátory nic neznamená, jenom to, že zdroj dodává jakés takés napětí, které stačí ventilátoru, nemusí ale stačit elektronice.
Může to být zdrojem, grafikou, nebo i základní deskou a v amatérských podmínkách se to bez vyzkoušení výměnou za bezvadný díl (grafika, zdroj) nenajde. Jediné, co můžeš udělat, tak snad odpojit všechno na chvíli od sítě (ostatně: jenom hlupák nechává všechno stále pod napětím, byť rádoby vypnuté) a zkontrolovat základní desku, jestli nemají některé kondenzátory trochu (nebo víc) vzdutou čepičku.
Nejlépe uděláš, když to svěříš někomu znalejšímu. Možná bys byl i schopen to časem najít, je tam ale tisíc a jedna věc, které je třeba prověřit a zkontrolovat, takže to chce určité zkušenosti, které zatím nemáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru