Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s nabíháním systému XP po probuzení PC

Dobrý den. Mám problém, jak stojí v názvu, s nabíháním svých XP Home poté, co se pokusím počítač probudit z úsporného režimu. Dříve jsem ho probouzel myší, jenomže se dost často stávalo, že se probouzel sám od sebe, asi při nějakém mikropohybu myšky při otřesech, tak jsem probouzení myší zakázal. Nyní probouzím PC zapínacím tlačítkem na bedně. Jenomže asi tak ve třech případech z pěti se stane, že po jeho zmáčknutí se sice z bedny ozve zvuk nabíhajících ventilátorů, nicméně ani monitor a ani XP nenaběhnou. V case to pak hučí jak ve strojovně potápějícího se Kursku, ventilátory jedou na plné točky, ale PC nejde nijak restartovat. Ani ctrl+alt+delete, dokonce ani restartovacím tlačítem. Tohle vůbec nechápu; vždycky jsem měl za to, že restartovací tlačítko restartuje PC za všech okolností. Takže musím PC vypnout tím způsobem, o kterém se mezi slušnými lidmi nemluví. Koukal jsem do událostí systému, a ty mi při náběhu OS hlásí jen to, že nelze nastavit odezvu, rychlost a zpoždění opakování klávesnice, že nelze nastavit indikátory klávesnice a za třetí že zařízení poslalo nesprávnou odezvu po obnovení klávesnice. Může mít tohle vliv? A pokud ano, lze to nějak spravit (kromě toho, že si koupím jinou klávesnici)? Klávesnici mám obyčejnou geniusku bez multifunkce a jiných vylomenin. Nebo je potíž jinde (kromě obludné potíže mezi klávesnicí a židlí)?
Díky za pomoc.

Předmět Autor Datum
když smažeš hiberfile.sys, nezlepší se to? obyčejná klávesnice bude bez "vytuněného" ovladače od číň…
lední brtník 23.10.2011 18:29
lední brtník
Asi se zeptám jako hlupák, ale mám smazat soubor, anebo jeho obsah? :-[
Janeček 23.10.2011 19:37
Janeček
v nějakém správci souborů, který umí zobrazovat skryté soubory i s koncovkou - pomocí shift+del smaz…
lední brtník 23.10.2011 20:39
lední brtník
Jo jo, tohle všechno fungovalo bez problému až do doby, kdy jsem vypnul buzení myší. Počítač normáln…
Janeček 23.10.2011 21:13
Janeček
nebyla to ms myš? hw od ms si poněkud agresívně přepíše nastavení spacích režimů. snad to opravily a… poslední
lední brtník 23.10.2011 21:22
lední brtník

v nějakém správci souborů, který umí zobrazovat skryté soubory i s koncovkou - pomocí shift+del smazat c:\hiberfile.sys

nebo z příkazového řádku:

del /f /a:hs c:\hiberfile.sys

soubor se při nové hibernaci vytvoří znovu. z těchto důvodů je lepší,
- pokud se uživatelská data necpou na systémový disk c: kde nemají co dělat, ale směřují vždy jen na d: (nefragmentují souborový systém na c:)
- a dále pokud je systémový disk c: zkontrolován na chyby a potom defragmentován.
to je ale jen jedna podmínka pro korektní záznam hiberfile.sys

dále musí dobře fungovat spolupráce mezi operačním systémem a základní deskou. takže board není odbytý shit od ecs, v biosu je povoleno acpi (jinak by ani hibernace nešla zapnout) a nastavení power managementu v biosu jsou bez problémů, do windows byl doinstalován driver chipsetu základní desky. pak by to mělo fungovat.

Jo jo, tohle všechno fungovalo bez problému až do doby, kdy jsem vypnul buzení myší. Počítač normálně "usínal" a pak se pohybem myši zase bez komplikací budil. Nespolupracuje od té doby, kdy ho zapínam tlačítkem pro zapínání. ACPI v BIOSu povolené je, deska je od Gigabyte a má nainstalovány ovladače. Ale v každém případě se budu držet doporučení. Smažu hiberfile, nechám projít disky na chyby, defragmentuji C:.
Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru