Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s nastartováním nb - naběhne černá obrazovka

Dobrý den,

od včerejšího dne mám problém s noteboookem, s největší pravděpodobností je chyba na mé straně, kdy mi byla nabídnuta instalace neověřeného souboru a po instalaci notebook sám nabídl restart, bohužel však již nenaběhl. Vlastním notebook značky Asus a jediné co se načte je první stránka od ASUSU, pak již naskočí černé obrazovka s textem:
CRUB4DOS 0.4.4 2009-09-03. Memory: 635K /2011N, MenuEnd: 0x46CES [Minimal BASH-like line editing is supported, For the first word, TAB lists possible command completion. Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename.

Je možné tento problém vyřešit reinstalací systému? Pokud ano, jak se k němu dostanu. Dříve jsem přeinstalovávala systém přes nouzový režim (v normálním nb nešel, ale v tomto se to dalo), ale zde jsem momentálně marná, jelikož se nikam dál než na tuto obrazovku nedostanu. Co se tohoto týče jsem naprostý laik, a proto budu velmi vděčná za každou pomoc.

Předmět Autor Datum
Ano je mozne to riesit reinstalaciou systemu. Ak to je notebook tak ma urcite vstavane recovery (obn…
MM.. 22.04.2013 18:42
MM..
.. ak mas na disku nejake dolezite svoje subory tak najprv nabootuj z CD napr. nejaky live linux a v…
MM.. 22.04.2013 18:44
MM..
Děkuji za odpověď, nakonec jsem to sama vyřešila obnovením systému, kdy jsem zjistila, že jde zpětně… poslední
Trist 23.04.2013 17:45
Trist

Ano je mozne to riesit reinstalaciou systemu.
Ak to je notebook tak ma urcite vstavane recovery (obnovu na vyrobny stav, factory restore apod), spusta sa po zapnuti mackanim nejakej klavesy, je to zvycajne napisane v navode k notebooku. U Asusov to byva klavesa F9

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru