Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s obrazem na DVD recorderu po zapojení Setop boxu

Zdravím vás. Omlouvám se, že otravuju s touhle banalitou, která sem navíc asi obsahově nepatří, ale jelikož jsem zoufalý, zkouším všechno možný, prosím tedy o shovívavost.
Mám DVD recorder s HDD 160 Gb Sencor SHR-8216 a televizi Philips cca 12 let starou, model 21PT166C/58p (kdyby to někomu něco řeklo) při analogovém běžném vysílání vše fungovalo jak má, problém ovšem nastal při instalaci setop boxu CV-5000 CINX od UPC Direct. Recorder není schopen vyhledat kanály k uložení, navíc při přehrávání DVD je černobílý obraz. Jsem si stoprocentně jist, že vše je kabely propojeno tak jak má. Přesto problém přetrvává. Nevěděl by někdo čistě náhodou, co s tím?

Předmět Autor Datum
Z tohoto jsem vubec nic nepochopil, popis co nejpodrobneji jak mas vse zapojeno a pak snad se da nec…
borsuk_unreg 20.09.2009 15:51
borsuk_unreg
Spojení anténa - setobox koax kabelem, výstup setobox - video scart kabelem, jakož i setobox - telev…
hluchejpes 20.09.2009 15:57
hluchejpes
obycejny set top box ti poskytne jenom jeden aktualni kanal... prepinani kanaju musi byt primo na se…
gd 20.09.2009 16:11
gd
Díky za snahu. Ještě jsem zkoušel zapojit na recorderu jako zemi "vše", abych vyloučil možnost nasta…
hluchejpes 20.09.2009 16:25
hluchejpes
Jo a jak jsi mi popisoval jediný možný systém zapojení, tak takhle to zapojený mám. Jak jsem již zmi…
hluchejpes 20.09.2009 16:35
hluchejpes
Ten rekorder ti zadne kanaly nenaladi (pokud nema integrovany DVB-T). Ladis ten STB a z nej jde sig…
Abox 20.09.2009 17:46
Abox
Jj, norma. Pokud máš nějakou bytovou anténu, u mně je třeba na STB Ferguson v menu nastavit napájení…
Fuente 20.09.2009 18:47
Fuente
Já jsem na recorderu nastavil tovární nastavení a už to fachá. Díky! poslední
hluchejpes 20.09.2009 18:49
hluchejpes

Spojení anténa - setobox koax kabelem, výstup setobox - video scart kabelem, jakož i setobox - televize. Potom mám ještě propojen výstup na anténu ve videu s televizí koaxem. Pokoušel jsem se ty všechny vstupy a výstupy všelijak kombinovat a prohazovat, leč bez úspěchu. To pak obraz z videa nešel vůbec.

obycejny set top box ti poskytne jenom jeden aktualni kanal... prepinani kanaju musi byt primo na set top boxu. Digitalni vysilani dela z analogovych pristroju jen obrazovku a repracek. Nic min, nic vic.
Recorder muze najit jen jeden kanal na vstupu scartu.

A jak to mas zapojene? Stoprocentne nic neznamena. Jedinna mozna zapojeni s jednim set top boxem je :

antena --(digi multipex)--> set top box --(1 kanal pres scart TV ci VCR)--> rekorder -> TV.

nebo

antena --(digi multipex)--> set top box --(1 stejny kanal pres oba scarty)--> rekorder + TV

TV i recorder jsou analogove, antenni vystup na settop boxu je jen s prichozim signalem, nikoliv dekodovanym (pokud se nemylim). Vse propojit scartama (krom prvniho zapojeni, kde by snad mohl mit recorder modul na prevod do antenniho vystupu na TV, tim si nejsem jist).

Tady jsem nasel jeste diskuzi: http://www.digitalnitelevize.cz/forum/dvb-t-prijim ace-set-top-boxy-idtv-ostatni/problemy-s-handan-cv -5000-cinx-12833/?kotva=handan-cv-5000-cinx-38241

Díky za snahu. Ještě jsem zkoušel zapojit na recorderu jako zemi "vše", abych vyloučil možnost nastavení systému Secam, to by vysvětlovalo ten černobílej obraz. Nic. Na STB to nemůžu najít, jen jsem si ho úspěšně rozvrtal a teď to dávám zas pracně dohromady.3-[ Když pustím v recorderu DVD, obraz v TV je černobílej. Já myslím že to bude nějaká pitomost, jen se toho nemůžu dobrat.

Ten rekorder ti zadne kanaly nenaladi (pokud nema integrovany DVB-T).

Ladis ten STB a z nej jde signal POUZE do AV - tzn. prepnes si kanal na tom STB a ten rekorder prepnes na vstup z AV1 nebo AV2.

Ten cernobily obraz vypada, ze mas spatne preplou normu na tom rekorderu..neco podobneho delaly napr. Pioneery. Tam se misto volby AUTO muselo natvrdo nastavit PAL.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru