Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s ovladačem sítovky Edimax pro Win98

dobrý den, moc prosím o pomoc... koupila jsem síťovou kartu Edimax 10/100 Mbps pci bus fast ethernet drivers a dostala jsem k ni instal.disketu,ale když ji dám do kompu píše mi to jestli ji chci formátovat,přitom když ji dám do notase, normálně se mi otevře... nejspíš nějaký ovladače.. mám win98,starší verzi. s tím také souvisí můj další dotaz, když potřebuju k přeinstalaci win98 ještě nějaký Nowell Netware,je vůbec někde zdarma k stahnutí a jak ho mám pak dostat do kompu, když nemám právě ty ovladače,ani na usb...:-?
Změna předmětu, původně: naléhavý dotaz
BTW, VŠECHNY dotazy jsou zde "naléhavé" ;-), příště prosím věnuj i Ty svůj čas přečtení pravidel a položení dotazu, jakož i my věnujeme náš čas Tobě. Díky. (touchwood)

Předmět Autor Datum
ano, pro Win98 budeš disketu s ovladačem potřebovat, protože Win98 neznají rodinu adaptérů Realtek81…
touchwood 16.11.2008 19:12
touchwood
děkuji,omlouvám se:-*¨tak,jak akutně jsem viděla svůj problém,tak rychle jsem bohužel stihla něco ja…
Clare83 17.11.2008 00:49
Clare83
to je ok, hlavně to bylo míněno propříště. ;-) poslední
touchwood 17.11.2008 07:22
touchwood

ano, pro Win98 budeš disketu s ovladačem potřebovat, protože Win98 neznají rodinu adaptérů Realtek8139, na které je postavena tvá nová síťovka.

K přeinstalaci Windows98 Novell (píše se s jednoduchým V) nepotřebuješ. Win98 mohou být pouze klientská stanice (server Novellu běží na DOS) a samotné Win9x již OBSAHUJÍ klienta pro tuto síť (i když velmi spartánského). Pokud budeš potřebovat klienta nativního, obrať se na správce Novellovské sítě, který ti do PC nainstaluje odpovídající verze klienta, která odpovídá verzi Novell serveru a funguje s ním.

P.S.: prvotní krok ale bude zprovoznění disketové mechaniky na tvém PC :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru