Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s ovladači My Book Essential

Po připojení mého externího disku k novému pc na mě čekalo nemilé překvapení v podobě absence ovladačů pro win7. Když jsem se rozhodl je nainstalovat ze stránek www.wdc.com, narazil jsem na problém. Před instalací mám totiž dle instrukcí v odkazu zálohovat data. Přijde mi nesmysl zálohovat data z disku, který právě k těmto účelům slouží, navíc jak, když na pc už mám "sedmičky" a k těm zas potřebuji ovladače. Pro laika začarovaný kruh. Poradíte? O data na disku rozhodně přijít nesmím!

Předmět Autor Datum
ked je ten disk zaloha, tak to znamena ze mas tie data ulozene SUCASNE aj niekde inde, nie? Ak nemas…
MM.. 29.11.2013 18:45
MM..
My Book Essential si do pc instaluje nějaké své ovladače a nějaký .exe soubor, jestli jsem to pochop…
Apophis 29.11.2013 19:48
Apophis
Pouzi logiku preboha... - mas data v pc. Niesu este zalohovane, takze su ohrozene. - nahras data na…
shiro 29.11.2013 19:54
shiro
neinstaluje ziadne ovladace. Tie programy co sa k tomu davaju su len programy. Takze opakujem jak si…
MM.. 29.11.2013 20:10
MM..
disk na ktorý to zálohuješ, je v podstate rovnaké zariadenie, ako disk z ktorého si tú zálohu robil.…
sakraforte 29.11.2013 19:54
sakraforte
Firmware update neni ovladac !!! Ani sa nepokusaj to "instalovat". Este dobre ze citas navod a zasta…
MM.. 29.11.2013 20:19
MM..
Strc to tam, vlez si do pravy klik na tentopocitac - spravovat - sprava diskov, a skontroluj si ci m…
MM.. 29.11.2013 20:22
MM..
OK, už to prostě běží, došlo mi, že šlo o firmware a pak už stačilo trochu být trpělivý. Rád bych si…
Apophis 29.11.2013 20:31
Apophis
Na 2 miesta.
MM.. 29.11.2013 20:35
MM..
Oh, díky.
Apophis 29.11.2013 20:42
Apophis
na tu otazku sa inac odpovedat nedalo :) Najspolahlivejsie su asi HDD, potom kvalitne DVD-R, a na po… poslední
MM.. 29.11.2013 20:47
MM..
Zalezi kolik dat. Budeme-li se bavit o stovkach GB az jednotkach TB, tak asi pro beznyho uzivatele…
RedMaX 29.11.2013 20:40
RedMaX
Díky.
Apophis 29.11.2013 20:43
Apophis

ked je ten disk zaloha, tak to znamena ze mas tie data ulozene SUCASNE aj niekde inde, nie? Ak nemas, tak ten disk neni zaloha, ale casovana bomba.

Windows ziadne ovladace pre USB mass storage nepotrebuje. Mal si to tam nejak kryptovane alebo co? Jak si prisiel na to ze to potrebuje nejake ovladace? Nestrkas to nahodou do predneho USB portu PC? Tie su totiz nahovno

My Book Essential si do pc instaluje nějaké své ovladače a nějaký .exe soubor, jestli jsem to pochopil správně, a po připojení se nic nedělo. Používám teď notebook a na disku mám zálohované fotografie a dokumenty z dnes již vyřazených domácích pc. To mám vše vypalovat??? Zřejmě jsem se asi mylně domníval, že právě MB Essential bude spolehlivým archivem rodinných fotografií apod. V tuhle chvíli se mi už povedlo disk rozchodit, nicméně bych tu rád ještě zůstal tématicky kvůli zálohování obecně. Díky.

Pouzi logiku preboha...
- mas data v pc. Niesu este zalohovane, takze su ohrozene.
- nahras data na prenosny hdd a vymazes ich z pc, alebo pc vyradis.
- si tam, kde si bol, ale este si to zhorsil, lebo externemu disku sa moze stat viac zlych veci ako internemu. Napr. pad z vysky.

Takze? Zalohoval si velke prd. Comu sa cudujes? Zaloha nerovna sa nahrat data inam. Zaloha = mat data aj na 2-3 roznych miestach a mediach, ak su dolezite. Toto je XY rokov vseobecne znama vec, myslis ze preco do dnesnych casov prezila Biblia? Lebo mala tisice kopii = zaloh.

Co sa disku tyka, ten si nikde sam od seba nic neinstaluje. Chova sa ako mass storage a windows s tymto nema ziaden problem, ovladace obsahuje uz od doby windows 2000...
Vsetko ostatne su len doprovodne programy na sifrovanie a co ja viem co tam este davaju.

disk na ktorý to zálohuješ, je v podstate rovnaké zariadenie, ako disk z ktorého si tú zálohu robil. Takže, keď sa môže pokaziť jeden, určite sa raz pokazí aj druhý. Súdruh Lenin hovorieval zálohovať,zálohovať,zálohovať (je to podľa ISO9000..čosi). Takže ak sú tie údaje pre teba dôležité, tak na 3 nezávislé miesta.

Zalezi kolik dat.

Budeme-li se bavit o stovkach GB az jednotkach TB, tak asi pro beznyho uzivatele neni ve financnich moznostech nic vic nez jednou mit data na internim disku a jednou na externim disku, pricemz nejlepsi externi disk je zvlast nakoupena krabicka a do ni zvlast koupeny disk. Naopak WD My Book jsou disky nevhodne, protoze ti nastane problem, kdyz se poroucha krabicka (USB radic), to se stava casteji nez porucha disku, u zvlast krabicky proste koupi novou krabicku, u My Book mas problem, protoze to do jine libovolne krabicky dat nejde (aspon ma zkusenost je takova).

Pokud se jedna o texty a fotky, teda jednotky az desitky GB, tak bych navic delal (delam) jeste jednu zalohu na DVD medium.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru