Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s pripojením na internet v zahraničí

Ospravedlňujem sa za banálnu otázku, ale som pc analfabet. Dcéra práve odišla na ročný študijný pobyt do Belgicka. Na priváte, kde je ubytovaná, je strašne slabý WiFi signál, tak má problém s internetovým pripojením. Je tam ale k dispozícii internet cez kábel, ale ona na svojom notebooku nemá ten slot na káblové pripojenie (má Lenovo IdeaPad S206). Čo by ste poradili? Kúpiť nejaký WiFi router - prenosný, alebo iný? Ako ho ale nakonfiguruje, keď sa nevie prepojiť s LAN káblom do svojho notebooku? Existuje možnosť, že proste dá ten internet kábel do WAP slotu na WiFi routeri a ďalšie nastavenia pôjdu potom bezkáblovo? Aké typy routra by ste poradili, aby to bolo čo najjednoduchšie? Alebo nejaké iné riešenie? Veľká vďaka za radu a ešte raz sa ospravedlňujem za neodborný jazyk.

Předmět Autor Datum
usb-lan adaptér: axago-ade-x1-d246593.htm experimentovat s usb-wifi adaptérem s externí anténou bud…
lední brtník 08.09.2013 12:05
lední brtník
Ďakujem za radu!! Čo sa týka ďaľšieho postupu, bude potom musieť ešte niečo nastavovať v notebooku?…
Mimi68 08.09.2013 12:17
Mimi68
jako ke klasické síťovce - je k tomu instalační cd s driverem. v nastavení síťového připojení nechat… poslední
lední brtník 08.09.2013 14:26
lední brtník

Ďakujem za radu!! Čo sa týka ďaľšieho postupu, bude potom musieť ešte niečo nastavovať v notebooku? Alebo iné kroky- napríklad vypnúť wifi, ktorú tam má nastavenú? Tieto Lenovo IdeaPads nemajú k dspozícií manulane vypnutie a zapnutie wifi, je to nejako tam nastavené a neviem ako, bohužiaľ. Obávam sa, že ona je ešte väčší pc antitalent ako j, takže aj každý krok, ktorý treba urobiť, je nutné polopatisticky vysvetliť. Vďaka moc!

jako ke klasické síťovce - je k tomu instalační cd s driverem.
v nastavení síťového připojení nechat vše na automatické získání ip adresy (dhcp).

k zapínání wifi: notebuky mají zapínání wifi přepínačem, klávesovou zkratkou (nejčastěji), nebo ikonou vpravo dole v systray.
má to vliv jen na integrovanou wifikartu - pokud je málo citlivá, prostě ji zakázat ve správci zařízení.
pak můžeš směle použít některý z těch usb adaptérů.

lenovo mívá ovládání síťových připojení přes jejich program - má možnost přiřadit jedné kartě více připojení pro více sítí. bude rozumnější tento program přes msconfig.exe zakázat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru