Avatar uživatele
Monzenk

Co je lepší, dluhopisy a nebo akcie?

Jaký je v tom rozdíl? U mé banky je možné investovat do fondů, což je fajn věc, ale jsou tam dvě možnosti, buď investice do akcii kde je menší výkonost fondu a čistá hodnota aktiv, ale zase u dluhopisů o něčo větší.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56, marci1 před 2785 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Rokio

To záleží na tom, jaký máš vztah k riziku. Dluhopisy mají nižší výnos a nízké riziko a u akcií je to obráceně. Pokud ale chceš investovat dlouhodobě a chceš mít pravidelný výnos, doporučuji diverzifikované portfolio akcií. Dlouhodobé investice jsou obecně bezpečnější než krátkodobé, protože výnos se časem zprůměruje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Dluhopisy jsou méně rizikové a méně výnosné oproti akciím.
Odevzdávání svých úspor investičním fondům je problematické. Doporučuju sponzorovat psí útulek. Výsledek je pro investora stejný, pro psy užitečnější.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Začínajícího investora je banka povinna podrobit testu MiFID a podle výsledku pak navrhnout vhodné produkty. Požadavky, které by tě poškodily musí odmítnout. Mám pocit, že o této problematice a míře rizik máš minimální znalosti a proto se obrať na tamního investičního poradce. Pracoval jsem v oboru řadu let takže vím o čem hovořím!

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

to je podobné jako otázka, zda je lepší osobní auto,či náklaďák. Jak co, jak k čemu. Zpravidla akcie nabízejí vyšší potenciální zisk, který je VŽDY spojen s vyšším rizikem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek