Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením LAN kabelu a sítě

Přijel jsem z koleje a do svého notebooku Asus K53 (myslím :-D ),jsem doma zastrčil LAN kabel, a chtěl nastavit IP, tak jako vždycky. Jenže mi to nechtělo stále nějak ověřit připojení. Myslel jsem, že může být už kabel starý, tak jsem to zkusil ve vedlejším pokoji, ale dopadlo to stejně. Přitom s tím samým kabelem tam domácí počítač normálně s internetem kamarádí.
Začaly mi občas naskakovat varování s nějakým chybným procesem "Verfault.exe". Po googlování jsem zjistil, že by to mohl být nějaký vir, tak jsem do útoku vyslal Avast. Pár vetřelců to našlo a byly smazány nebo přesunuty do truhly. Ale s připojením to nic nedělá.
Předtím, když jsem měl počítač naposledy zaplý na koleji, mi internet přes tamní LAN kabel normálně šel, je mi tedy záhadou, že po dalším puštění nechce jít. Že by problém se síťovkou ?
PS: Ještě si teda pamatuju, že jsem v týdnu na koleji instaloval nějaké konfigurátory na kolejní síť, abych měl tu nejnovější verzi. http://liane.tul.cz/public/TUL_installer/tul-insta ller.exe
Mám Windows 7
Posílám screenshoty.
PS2: Zkoušel jsem i vyčistit a vyprášit to vstupní místo pro kabel.

Děkuju za rady

Předmět Autor Datum
ve vlastnostech připojení drátové síťovky si zakaž na kartě ověřování hen ten protokol 802.1x jestl…
lední brtník 19.10.2013 10:47
lední brtník
Funguje, díky ! poslední
Dobrmansky 19.10.2013 11:00
Dobrmansky

ve vlastnostech připojení drátové síťovky si zakaž na kartě ověřování hen ten protokol 802.1x

jestli se na koleji připojuješ kabelem, tam to zas budeš muset povolit. případně prohledat registry na řetězec 802.1x a vyexportovat si reg příkaz na off/on.

taky můžeš používat přepínač ip adres a nastavovat si doma adresu ručně, místo dhcp. používal jsem kdysi netsetman.
nebo měnit nastavení ip pomocí netsh.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru