Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením k netu přes router

Zdravím Vás,

mám poslední dobou problém s připojením k internetu přes router (TP-Link TL-WR741ND). Ať dělám, co dělám, tak router nepropouští do mého počítače veškerou šťávu, kterou mám od mého providera přidělenou. Teprve když připojím PC k netu přímo, tak mohu brouzdat bez potíží (stránky se načítají ihned a stahování je na maximu). Problém je ten, že den je to v pohodě (router přepouští veškerou šťávu), druhý den to začne zlobit, potom týden nic a zase den, kdy to začne zlobit.

Hrál jsem si s nastavením routeru, nic. V počítači nic neměním, jediné, co jsem zahlédl je, že když je puštěný uTorrent, tak tam by mohl být problém, ale tam mám jenom jeden jediný torrent už rok, tak nevím... Zkoušel jsem jiný router a to samé po chvíli, takže vůbec netuším, jestli hledat problém v nastavení routeru nebo v mém PC. IP adresa by měla být dynamická, ale to pouze na úrovni ISP. Není to ta běžná dynamická, kdy při každém restartu se změní. V PC mám internetu nastavený, aby automaticky přiděloval IP adresu ze serveru DHCP. Ještě k routeru jsou připojeny dva PC a oba stejné nastavení. Moc prosím o radu, co s tím...

Předmět Autor Datum
když jsi zkusil jiný router, měl jsi stejný napájecí adaptér? je k routeru přes wifi připojený i něj…
lední brtník 07.05.2012 18:14
lední brtník
Jiný router jiný adaptér. K routeru není žádné jiné zařízení připojeno a bezdrátové připojení je vyp…
Senn 07.05.2012 19:00
Senn
Ještě k routeru jsou připojeny dva PC a oba stejné nastavení. mají stejné problémy? jestli ne - můž…
lední brtník 07.05.2012 19:58
lední brtník
Bohužel mají, hned jak spadne rychlost na hlavním, tak i na tom druhým se stránky začnou načítat pom…
Senn 07.05.2012 20:49
Senn
když chceš přidělovat adresy ručně, musíš si správně nastavit: ip + masku + bránu + dns není to třeb…
lední brtník 07.05.2012 21:00
lední brtník
Není. Ten torrent je z khan academy, jsou to přednášky. Ale všiml jsem si, že když ho vymažu, tak po…
Senn 08.05.2012 06:42
Senn
Pokusím se o bump, jestli náhodou někdo má tušení v čem by mohl být problém.
Senn 10.05.2012 14:00
Senn
zásadní otázka je, jaké rychlosti vlastně máš garantovány. Další otázka je, zda sis na ten torrent…
touchwood 10.05.2012 14:52
touchwood
1) Problém je ten, že rychlosti přes router, když se asi zahltí, jsou odstrašující, ale jakmile počí… poslední
Senn 11.05.2012 16:42
Senn

Bohužel mají, hned jak spadne rychlost na hlavním, tak i na tom druhým se stránky začnou načítat pomalu. Měl bych dotaz, jestli to nemůže být tím, že jsem nepřiřadil ani jednomu počítači v nastavení routeru svojí IP. Router pouze přiděluje automaticky. Vím, že jsem to zkoušel i podle návodu, ale to už jsem se k netu nepřipojil vůbec.

zásadní otázka je, jaké rychlosti vlastně máš garantovány.

Další otázka je, zda sis na ten torrent pošoupnul port, protože za routerem s NATem jsi automaticky passive, a tudíž můžeš stahovat jen od active uživatelů.

A poslední otázka je, na kolik spojení jsi omezil ten torrent? protože běžné krabičkové routery mají určitý limit na conntrack (obvykle 1000-4000) a při vyšším počtu spojení (obzvláště half-open) dojde k zahlcení routeru. Řešení je na routeru snížit timeout a zvýšit proměnnou conntrack (důsledek je ale vyšší spotřeba RAM a prostředků CPU), navíc toto lze dělat jen u některých verzí firmware, např. DD-WRT.

1) Problém je ten, že rychlosti přes router, když se asi zahltí, jsou odstrašující, ale jakmile počítač napíchnu přímo kabelem na internet, tak mám plné rychlosti... 60 Mbps down a 60 Mbps up.

2) S porty nemám potíže, mění se po každém zapnutí uTorrentu a jsem pořád viditelný a aktivní. Moje IP adresa i když je dynamická, navenek se tváří jako statická.

3) Torrent má kolem 50 seederů a 10 peerů, takže tím by to nemělo být, ale nastavil jsem méně připojených slotů na mě. Teď to nechám a uvidím, potom bych se vrhl na nastavení routeru (snížení timeoutu), pokud to půjde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru