Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s připojením na internet přes WiFi po zásahu NB virem

Ahoj, mám menší problém. V úterý odpoledne se mně stala nemilá věc a to, že jsem, blbec, klikl na něco, na co jsem neměl. Hned se mi všechno zaseklo a otevřela se mi ,,stránka,, která měla být od Policie ČR, že jsem porušil zákon a ať pošlu peníze tam a tam, že mě to pak odblokují - dokonce se mě i zapnula webka, že mě prý sledují . Od známých a z médií vím, že to byl podvrh (snad Spyware či co). S pomocí kamarádů jsme se přes nouzový režim dostali k jádru problému a snad ho vyřešili. Následně jsem si pomocí programu ChicaPC pročistil počítač a nainstaloval si novou verzi programu Avast. Teď k problému: Byl problém s připojením k internetu pomocí síťového kabelu, který jsem po čase vyřešil. Včera večer jsem přijel domů, kde máme připojení přes WiFi. Nemůžu se připojit. Když otevřu seznam s možnostmi připojení, jsou tam pouze staré neaktivní možnosti, na které jsem se přihlašoval kdysi v minulosti a to pomocí kabelu. V seznamu jsem měl vždycky v nabídce i bezdrátové připojení, které mi teď z ničeho nic nenabízí, ale přesto píše, že je k dispozici ! Zkoušel jsem restartovat NB, vypnout/zapnout WiFi na NB, vypnout/zapnout WiFi router, ale pořád nic. Pořád mi to píše, že je potřeba zapnout adaptér, ale když jsem se přes různá nastavení k tomu dokopal, zjistil jsem, že je zapnutý ... Opravdu nevím, co dál bych měl zkusit. Obnovu systému do nějaké doby zkoušet nechci, jelikož když už mám vše zaktualizováno a nově nainstalováno (firewall, antivir apod.), nechce se mně to moc pak dělat to znovu. Shrnutě řečeno: Mám problém s připojením na internet přes WiFi. Píše mě to, že síť je dostupná, ale nezobrazuje se mi v seznamu (PC nejspíš nechce komunikovat s WiFi routerem). Pokud by jste někdo měl nějaký nápad, budu velice rád za Vaši odpověď.
P.s. Jsem více-méně amatér přes systémové nastavení, tak případně to, prosím, napište tak, aby to pochopil i debil jako já. S pozdravem, Honza.

Předmět Autor Datum
Pises to do viacerych poradni, ale ani v jednej si neuviedol ani aky mas OS, ani o aky (notebook?, P…
Lojzo 13.04.2013 14:21
Lojzo
Zkusil bych oskenovat jeste jednou notebook. Antivirove spolecnosti nabizi bootovaci verze, zkus nej…
oky. 13.04.2013 14:23
oky.
Následně jsem si pomocí programu ChicaPC pročistil počítač všechny čističe zase odinstaluj, nebo se… poslední
lední brtník 13.04.2013 14:35
lední brtník

Pises to do viacerych poradni, ale ani v jednej si neuviedol ani aky mas OS, ani o aky (notebook?, PC?) ide.
A ked citam:

Následně jsem si pomocí programu ChicaPC pročistil počítač

tak to rovno preinstaluj.

Zkusil bych oskenovat jeste jednou notebook. Antivirove spolecnosti nabizi bootovaci verze, zkus nejakou stahnout a vypalit na jinem pocitaci a zkontrolovat svuj not'as. Doporucuji vypalit s aktualizacemi minimalne dva ruzne antiviry. Z vlastni zkusenosti vim, ze ne kazdy aktualizovany antivir najde skudce.
Nebo vytahni pevny disk a pripoj k aktualizovanemu pocitaci pres USB redukci a zkontroluj antimalwarem, antispamem a antivirem.

Následně jsem si pomocí programu ChicaPC pročistil počítač

všechny čističe zase odinstaluj, nebo se smiř s tím, že wifi nebude.

avast je jaká verze přesně? a tvůj firewall?

ovládací panely - internet - připojení: zkontroluj nastavení proxy.
zkontroluj čistý soubor hosts.
oprav nastavení připojení - winsock fix. popis česky.
když nezabere, odeber ve správci zařízení wifikartu, restartuj a nainstaluj znova.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru