Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s rozlišením u her - Roztáhlý obraz

Zdravím,

jak již z názvu zřejmě vyplývá, mým problémem je poměr stran u her. Mám notebook (poměr 16:9) s Win7, a když na něm spustím nějakou starší hru, která nepodporuje widescren, hra se přizbůsobí obrazovce, což ale nechci. Dřív mi to nedělalo a teď je to najednou u všech her. Nevybavuji si, že bych v poslední době instaloval něco nového nebo měnil nějaké nastavení. Na internetu jsem našel několik rad, ale nic mi nepomohlo. Prý to jde změnit v ovládacím panelu nvidie, ale nic takového tam nemám (v podstatě v tom panelu není nic užitečného k nastavení).

Budu vděčný, za každou užitečnou radu. Děkuji!

Předmět Autor Datum
Nevim co mas za NTB ale co jsem mel ja a mel jsem taky Nvidii tak v nastaveni bylo ze si muzes vybra…
Hasek 27.01.2013 14:17
Hasek
Přikládám screenshot mého ovládacího panelu nvidie. Nic takového tam bohužel není. Úprava konfugurač…
oko727 27.01.2013 14:50
oko727
Nakonec jsem to vyřešil, ale nejsem si tak docela jistý, jak přesně :-D... V nastavení integrovaného… poslední
oko727 27.01.2013 21:57
oko727

Nevim co mas za NTB ale co jsem mel ja a mel jsem taky Nvidii tak v nastaveni bylo ze si muzes vybrat jestli chces prizpusobit obrazovce.Tak i tak na skoro vsechny starsi hry je bude nejakej fix ci txt soubor kterym si muzes upravit rozliseni jaky potrebujes.

Nakonec jsem to vyřešil, ale nejsem si tak docela jistý, jak přesně :-D... V nastavení integrovaného grafického čipu od Intelu bylo škálováni zobrazení, ale nešlo to nijak vypnout ani s tím nic dělat... Ale pak jsem si všiml v seznamu zkratek, že se to dá ovládat pomocí kombinace CTRL+ALT+F11... Zkusil jsem to ve hře, tak se mi obraz stáhl na 4:3, ale když jsem ji vypl, tak byl tento poměr i ve windows. Prostě jsem s tím pak chvíli klikal a teď už to funguje správně :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru