Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s vyhledáváním v MySQL databázích na starém PDA (diakritika)

Mám na webu vlastní MySQL (poslední verze) databáze s tabulkami, kde je znaková sada Character set nastavena na UTF-8 a třídění Collation: UTF8_unicode_ci.

K databázi přistupuji z různých klientských programů ať už na PC nebo na iPhone a s češtinou nemám žádné problémy, ať již při zobrazování nebo při vyhledávání. Stejně tak všechno funguje perfektně i v rámci vytvořených PHP databází.

Dneska jsem ale zkusil se dostat k databázi ze stařičkého PDA (HTC HD s Windows Mobile) prostřednictvím jakési mobilní aplikace MySQL Admin. Po připojení se mi ale tabulky ukazují tak, že místo ě, ř, š, č, ů, ň atd. se mi zobrazují otazníky. Ten mobilní program nemá možnost žádného přenastavování.

To chybné zobrazování jsem odstranil tak, že jsem vyslal příkaz SET CHARACTER SET cp1250 a všechny znaky se mi zobrazují správně (nastavení jiných sad tímto příkazem zobrazení jen zhoršilo).

Když ale chci vyhledávat data a zadám slovo s diakritickým znakem např. „ř“, tak mi ten program nic nevyhledá. Pokud ten diakritický znak nahradím znakem %, tak to samozřejmě funguje. Naproti tomu když zadám výraz s dlouhým „í“, tak se mi vyhledají i slova s krátkým „i“.

Jinak česká klávesnice v PDA funguje u všech programů naprosto spolehlivě.

Samozřejmě se bez toho vyhledávání z PDA obejdu, ale spíš by mě principiálně zajímalo, v čem je problém. Nevíte, co s tím ?

Předmět Autor Datum
Použi toto: set names cp1250;
los 19.05.2014 14:24
los
To jsem zkoušel jako první; chovalo se to úplně stejně jako SET CHARACTER SET. poslední
Tyson 19.05.2014 15:02
Tyson

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru