Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s wi-fi (PCI karta ASUS WL-138g V2)

Dobrý den,

jsem amatér co se týče sítí, doufám, že svůj problém popíšu správně. Mám stolní PC na kterém mám připojený internet UPC přes kabelový modem. Jelikož jsem si koupil notebook a chtěl jsem ho mít bezdrátově připojený k netu, zakoupil jsem router ASUS WL-520GC, který jsem zapojil za kabelový modem. Notebook jsem přes wi-fi připojil bez problémů, internet funguje. Nyní jsem si dokoupil další stolní PC s PCI kartou ASUS WL-138g V2 a mám problém s připojením přes wi-fi. K PCI kartě ASUS WL-138g V2 jsem nainstaloval ovladače z oficiálních stránek, poslední možnou verzi ale PC nemůžu k wifi připojit. K uvedené PCI kartě je i software k připojení wi-fi. Když jsem nainstaloval tento software nepodařilo se mi k wi-fi připojit vůbec. Když jsem software odinstaloval a pokoušel jsem se připojit přes ovládací panely-síťová připojení(windows XP SP3), nalezla se má "domácí síť" na kterou jsem se pokoušel připojit, občas se to podařilo, a nový stolní PC se připojil. Když už nastala tato situace a nové PC se přes wi-fi připojilo, rychlost prohlížení webových stránek byla strašně pomalá. Načítání jedné stránky kolem 10 minut. Po chvilce se ale síť odpojila a zase se nešlo znovu připojit anebo když se podařilo připojit, tak to vypsalo, že je "omezené připojení nebo žádné". Vůbec nevím kde by mohl být problém, notebook se mi k síti normálně připojí a normálně funguje, nové stolní PC ne. Zkoušel jsem i restart modemu a routeru ale nic nepomohlo. Nevíte prosím někdo, kde by mohl být problém ? Jak jsem uvedl jsem amatér, tak pokud by někdo věděl, prosím aby mi to zjednodušeně vysvětlil, předem mockrát děkuji za veškerou pomoc a ochotu.

Předmět Autor Datum
Jak daleko je router? Jak kvalitni je signal z routeru, ktery se ti ukazuje na sitove karte?
Jan Fiala 22.11.2009 06:19
Jan Fiala
Router je kousek od nového PC, kouskem myslím asi 50-70 cm, v jedné místnosti, v budoucnosti by měl…
WL-138g V2 22.11.2009 10:58
WL-138g V2
Opravuji se, síla signálu: Vynikající
WL-138g V2 22.11.2009 11:08
WL-138g V2
Máš dobře připojenou anténku ke kartě (pendrek)? Je na wifi nastaveno nějaké zabezpečení?
host 22.11.2009 11:21
host
Chybné odinstalovanie a na to iná verzia, mlátia sa medzi sebou. Tie super utility a konfigurátory s…
Joseph 22.11.2009 11:39
Joseph
K uvedené PCI kartě je i software k připojení wi-fi. Když jsem nainstaloval tento software nepodařil…
lední brtník 22.11.2009 11:40
lední brtník
To už jsem taky zjistil, že opravdu ten jejich sofware stojí za velké ho...., už je z kompu pryč. Mo…
WL-138g V2 22.11.2009 12:06
WL-138g V2
Vybrať kartu z PCI slotu, odinstalovať všetko, vypnúť PC, zasunúť kartu, zapnúť PC. Ak systém kartu…
Joseph 22.11.2009 11:56
Joseph
Ovladače jsem instaloval z přiloženého CD k PCI kartě, poté jsem ještě stáhnul nejnovější co jsem na…
WL-138g V2 22.11.2009 12:15
WL-138g V2
Takže jsem to udělal jak jsi psal, vybral jsem kartu z PC, odinstaloval jsem ovladače ze systému, pr…
WL-138g V2 22.11.2009 13:05
WL-138g V2
Takže to frčí, moc díky všem, teď to zase celé strčím do skříně protože to je dárek pro mladého pod… poslední
WL-138g V2 22.11.2009 13:58
WL-138g V2

Router je kousek od nového PC, kouskem myslím asi 50-70 cm, v jedné místnosti, v budoucnosti by měl být v další místnosti v jednom bytě ale momentálně mi nejede ani když je u routeru. Kvalita signálu je asi nejvíce možná, píše to "kvalitní", vyplněny jsou všechny čárky signálu.

Chybné odinstalovanie a na to iná verzia, mlátia sa medzi sebou. Tie super utility a konfigurátory sú mnohokrát tak geniálne že najlepšie je zbaviť sa ich a používať jedine nastavenie cez Windows. Nemusí to byť jednoduché.

K uvedené PCI kartě je i software k připojení wi-fi. Když jsem nainstaloval tento software nepodařilo se mi k wi-fi připojit vůbec.

aspoň víš, proč se navždy vyhýbat taiwanskému/čínskému software - je to nefunkční odpad, který nebývá testován v jinojazyčných verzích windows.
jestliže se pomocí systémového "seznamu bezdrátových sítí" dá připojit bez problémů, nemá smysl ty čínské paskvily vůbec instalovat.

v té nepřehledné slohovce jsi zapomněl na takové detaily, jako verze windows? servicepack?
a pomohl by výpis: start - spustit - cmd.exe - ipconfig -all pro nastavení sítě, ať se vyloučí konflikt s notebůů.

wifi je na noteboocích bez problémů - anténka ve víku je v prostoru a signálu nic nebrání v cestě.
ale dost sporná bývá praktická montáž wifi karty do pc: anténa bývá přilepená u stínící panelové zdi, kolem ní visí další kabely z pc které přidávají stínící klec - a přijímaný signál stojí za dvě věci.

doma provozuju stejnou kombinaci: router mi jede bez problémů už rok, ale jsou jiní uživatelé kteří si u něj stěžují na výpadky a nestabilitu. řešením někdy může být přeflashování firmware, na druhou stranu - tobě jede připojený notebůů normálně.
stejnou sítovou kartu má zase soused co se připojuje přes pár zdí (šifrování wpa). žádný slavný ten signál není, ale právě úklid kabelů výrazně pomohl.

To už jsem taky zjistil, že opravdu ten jejich sofware stojí za velké ho...., už je z kompu pryč. Momentálně jsem se připojil přes Windows a připojení drží, pouze rychlost načítání stránek je strašně bídná, cca 20 minut ne-li déle.

Na všech kompech mám WinXP Pro SP3, výpis z ipconfig-all:

20jh21k.jpg

Momentálně mám PC uprostřed místnosti, takže anténu nic nestíní.

Vybrať kartu z PCI slotu, odinstalovať všetko, vypnúť PC, zasunúť kartu, zapnúť PC. Ak systém kartu rozpozná a priradí jej ovladače, odinštalácia neprebehla úplne a je nutné vyhladať a následne odstrániť súbory ovládača a záznamy v registroch ručne. Možno to už bude úloha pre niekoho iného.

Ovladače jsem instaloval z přiloženého CD k PCI kartě, poté jsem ještě stáhnul nejnovější co jsem našel na stránkách výrobce. Instalace proběhla víceméně na čistou instalaci Windows. Kartu z PC vytáhnout můžu, i ovladače odinstalovat, pomůže to ?

Takže jsem to udělal jak jsi psal, vybral jsem kartu z PC, odinstaloval jsem ovladače ze systému, pročistil jsem ručně registry, kartu jsem vložil zpět do PC, nainstaloval jsem nejnovější ovladače ze stránek výrobce a jak to tak vypadá tak to frčí. Ještě to otestuji. Zatím moc díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru