Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s windows 8 v načítání ovládacích panelů a nabídky nějakého souboru

Dobrý den, potřeboval bych poradit s notebookem, pře měsícem jsem si koupil nový Asus K55VJ-SX031H s windows 8. Mám tento problém: když chci kliknout na vlastnosti např. nějaké písničky, kliknu na ní pravým tlačítkem a ta nabídka se otevírá strašně dlouho, občas neodpovídá celá složka než se nabídka zobrazí. To samé, když kliknu pravým tlačítkem na ikonu "jakoby" start otevře se mi tabulka, ve které vyberu např. ovládací panely (nebo i jiné, třeba programy a funkce nebo možnosti napájení, atd..), tak se mi otevírají také strašně dlouho, ale když na ovládací panely kliknu normálně na ploše tak se otevřou hned.
Zajímavé je, že když mám otevřenou např. složku s hudbou a vlastnosti nějaké té písničky už sem zobrazil, tak další nabídky u písniček se už otevírají rychle a ovládací panely též hned, jakmile ale složku zavřu, ovládací panely se zase načítají dlouho, také se mi tam objevovala po zapnutí počítače tabulka windows script host, tak jsem jí zakázal ve správci úloh, tak už se nezobrazuje, ale stejně bych byl radši, kdyby se to nějak vymazalo. Nevím, zda je to co jsem napsal k pochopení, špatně se to vysvětluje. Prosím o pomoc a budu vděčný za každou radu.

Předmět Autor Datum
Pravděpodobně ti něco silně laguje systém, zkus se podívat do spráce úloh jak moc máš vytížený CPU a…
Wolve 27.09.2013 18:22
Wolve
CPU ani RAM zatížený nemám, ale myslím si že tim to ani nebude, protože složky, atd.. prostě všechno…
bubák235 27.09.2013 20:38
bubák235
Ja myslim ze tam mas uz nainstalovane nieco co sa nasralo do tej nabidky a nefunguje to. Janeviem pr…
MM.. 27.09.2013 20:48
MM..
jestli tu jeste nekdo z vas funguje, vyresil jsi prosim nejak ten problem? ja se s tim peru uz par t…
milagro 18.07.2014 17:16
milagro
Rada touto formou je velice ťažká. Urob si niekam bitovú zálohu systému (toho "pošahaného"). Obnov… poslední
nuda 18.07.2014 17:27
nuda

Pravděpodobně ti něco silně laguje systém, zkus se podívat do spráce úloh jak moc máš vytížený CPU a RAM. Popř. která aplikace to způsobuje.
To že dlohuho trvá otevírání složek je způsobeno tím, že celý windows jsou založený na Průzkumníku Windows (ve správci úloh se tento proces nazývá "explorer.exe")

CPU ani RAM zatížený nemám, ale myslím si že tim to ani nebude, protože složky, atd.. prostě všechno běží rychle ale když kliknu na nějaký soubor a kliknu na něj pravým tlačítkem tak se ta nabídka otevírá strašně dlouho, když kliknu na zástupe ovládacích panel na ploše tak se pustí ihned ale když kliknu na ovládací panely jakoby přes tlačítko start tak se pouštějí dlouho. Jinak děkuji za odpověď.

Ja myslim ze tam mas uz nainstalovane nieco co sa nasralo do tej nabidky a nefunguje to. Janeviem prehravace nejake alebo kodeky alebo neviemco (vir apod)
Ked ma ten notebook len mesiac tak v nom predpokladam nemas neviemjake mnozstva dat, tak si odzalohuj pripadne data mimo HDD a obnov Win na vyrobny stav (viz navod, mackanim nejakej klavesy pri starte, zavisi od vyorbcu), a potom uz davaj pozor co instalujes. Resp. over si ze ci sa to deje hned po obnoveni na vyrobny stav

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru