Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s účtem ve Windows 7 a plnou funkčností instalovaných her

Chtěl bych Vás požádat ještě o jednu radu: Mám dvě HW téměř totožná PC (Core duo, 4BG RAM 500GB HDD a Radeon 58xx), na která jsem instaloval Windows 7 Home Premium 64b ve stejné konfiguraci, tedy jeden user jako "administrator" (jako já) a druhý jako "standardní uživatel" (jako synové). Synátoři si pak sami (přes admin heslo) nainstalovali hry (všechny kompatibilní s Win 7) Problém je v tom, že na jednom PC se veškeré instalované hry spuštěné z účtu "standarní uživatel" chovají normálně a na druhém PC, ze stejného účtu hry sice běží, ale nefunguje jejich automatické ukládání odehraných levelů, ani se nevytvořily v tom účtu příslušné adresáře. V mém admin účtu na tom PC ale vše funguje OK. Kde jsme pravděpodobně udělali chybu a jak to napravím? Děkuji za případné rady a tipy.
Podotýkám ještě, že změna práv synova účtu ze "standardního uživatele" na "administrátora" ale nepomohla.

Předmět Autor Datum
patrně nikde jste neudělali chybu. vrtkavost hry by se dala vysledovat pomocí procmon- zaměřit se hl…
kmochna 29.03.2011 08:37
kmochna
Díky, mrknu na to, až budu doma, ale oni mu to dělají všechny hry, které si stihmul instalovat, než…
kolega 29.03.2011 09:02
kolega
Nemohlo to byť tak, že najprv sa nainštalovali hry a až potom sa vytvoril nový user účet?
pme 29.03.2011 09:07
pme
Néé, bylo to instalováno z účtu "standardní uživatel". v obou případech museli vkládat admin heslo,…
kolega 29.03.2011 09:10
kolega
nema v nazve uctu diakritiku (dlzne makcene a pod.)? niektore programy su na to alergicke
lmik 29.03.2011 13:26
lmik
Tak tohle musím prověřit, jak jsem to vlastně zadal - to uživatelské jméno, protože diakritika by se…
kolega 29.03.2011 13:43
kolega
vytvorit novy profil, potom sa do neho treba prihlasit, odhlasit, a ako administrator tam nakopirova… poslední
lmik 29.03.2011 23:50
lmik
chyba může být v čemkoliv- třeba trouba program se snaží zapisovat save do program files (přístup za…
kmochna 29.03.2011 09:57
kmochna
No v každém případě se doma mrknu, jestli má do toho adresáře pro save her vůbec standardní uživatel…
kolega 29.03.2011 11:41
kolega

patrně nikde jste neudělali chybu. vrtkavost hry by se dala vysledovat pomocí procmon- zaměřit se hlavně na přístup do adresářů. hru zkusit nainstalovat do bezpečně uživatelského adresáře (ne program files, c:\ apod.). procesu hry nastavit virtualizaci uac- systém bude předpokládat "hloupý program" a bude mu pomocí shimů a redirů pomáhat v přístupu.

[5509-virt-uac-png]

problémy s aplikací řeší suanalyzer- viz. třeba zde: www.virtualizationadmin.com

Díky, mrknu na to, až budu doma, ale oni mu to dělají všechny hry, které si stihmul instalovat, než na problém přišel, cca 4. Je to tedy nějaká společná chyba v právech toho synova účtu, například v přístupu do adresáře "C:/users/-uživatel-/Game save/", kam se normálně ukládají rozehrané úrovně? (Můj účet v tomto adresáři obsahuje další podadresáře jedntl. her s jejich záznamy. U syna je adresář prázdný)
Pokud ano, jak tedy chyba vznikla, když na druhém PC je vše OK? Jinak všechny hry se klasicky nainstalovaly do svých adresářů v Program Files(x86).

Néé, bylo to instalováno z účtu "standardní uživatel". v obou případech museli vkládat admin heslo, pro povolení změn v PC při instalaci.

Teď jsem se ještě dozvěděl, že by problém mohl vzniknout při dokončování instalace her. Že prý je v tomto případě rozdíl, z hlediska přidělovaných práv, pokud se při dokončení instalace nechá zatrženo "spustit hru", nebo se ukončí instalace bez spuštění hry. Bylo by to možné?

Tak mě napadá .. nepomohlo by třeba vytvoření nového uživatelského účtu, kde by ty hry mohly fungovat a pak ten jeho stávající účet zrušit?

Tak tohle musím prověřit, jak jsem to vlastně zadal - to uživatelské jméno, protože diakritika by se v tom jméně mohla vyskytovat, ale myslím si že jsem to zdával bez diakritiky. Hmm, ale teď si uvědomuji, že na tom 100% funkčním druhém PC mám určitě název admin účtu s diakritikou.

Ale lze nějak dodatečně upravit název toho profilu? Když totiž změním název účtu (v ovládacích panelech pomocí zprávy účtů), tak mi profil na C:/users/....../ zůstane stejně s původním názvem.

vytvorit novy profil, potom sa do neho treba prihlasit, odhlasit, a ako administrator tam nakopirovat vsetky subory z toho stareho.
potom sa ten stary profil moze zmazat (win 7 myslim vie zalohovat uzivatelske subory priamo pri mazani uctu len treba skontrolovat ci je to zalohovanie zapnute pred potvrdenim zrusenia)

chyba může být v čemkoliv- třeba trouba program se snaží zapisovat save do program files (přístup zamítnut), save si snaží zapsat do profilu toho, kdo instaloval (přístup zamítnut). někdy je chování programů naprosto mimo logiku, tůdle jsem řešil program, který na drzo měl v registry přímou cestu ke configům toho kdo instaloval- nadrzo ignoroval proměnné (%appdata%\program), nějak nepochopil, že na sedmách není profil v document and settings, ale v users.:-D

pokud to aplikace zkusí, zapisovat do zakázaných, systém se nasere a přesune to harampádí do C:\Users\uživatel\AppData\Local\VirtualStore\ a začne ho virtualizovat. můžeš si prohlídnout sbírku ignorantů.

v procmonu stačí zadat filtr: process name is hra.exe a pustit hru, všímat si kam přistupuje a jak se mu daří.
v suanalyzer vybrat aplikaci, odškrtnout elevate a zaškrtnout disable virtualization, ať mu to dáme pořádně sežrat- případné chyby sučko zobrazí.

No v každém případě se doma mrknu, jestli má do toho adresáře pro save her vůbec standardní uživatel povolen přístup pro zápis, případně to porovnám u obou PC a když tam bude rozdíl, tak to pozměním. Ono by to nastavení bylo docela paradoxní, aby user nemohl zapisovat do jednoho podadresáře ve svém vlastním profilu, ale budiž. A pokud to nepovede k výsledku, zkusím tu tvou metodu analýzi činnosti sw.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru