Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se smazanými daty a nezobrazování souborů na usb flash disku.

Dobrý den,
mám problém týkající se mého notebooku. Už několikrát jsem nechávala opravovat nabíječku a přeinstalovávat windows, ale nabíječka mi zase po několikáté dělá problém, baterka mi už vydrží méně jak hodinu (notebook mám přes 5 let), proto ho mám skoro stále v nabíječce. Když jsem před dvěma dny nebo 3 dny, na poslední chvíli zjistila, že se notebook zase nenabíjí, bylo pozdě, vypl se a nedalo se nic dělat. Přítel trošku po-ohýbal vstup pro nabíječku a zatím to funguje, ztrácí se tam kontakt. No a jakmile se nám to povedlo, tak jsem rychle dala své soubory z PC na usb flash disk o kapacitě 32 GB. Nepamatuji si zda sem ho vytáhla nebo to udělala přes ikonku ale mám dojem že přes ikonku. Dnes jsem si zapojila flash do pc a některé složky jsou prázdné! Když flashku v pc otevřu, ukazuje mi to vše, co jsem tam dala VYJMOUT z plochy a D: jenže když otevřu například složku kde mám fotky, tak tam vůbec nejsou, složka je prázdná! Chybí i soubory do školy a jiné. Nevím co dělat, snažila jsem se obnovit systém, že bych si složky zkopírovala znovu ale nejde to... Pak jsem zkoušela i programy pro obnovu dat, ale nevyznám se v tom mám strach cokoliv dalšího udělat. Něco mi to našlo, ale nic jsem nedělala nevyznám se v tom. Můžete mi poradit co dělat? Fotky a soubory do školy jsou pro mě velmi důležité. Proč to na té flashce není? Co mám dělat :( bohužel se v různých odborných názvech pro software a hardware a podobně nevyznám, tak prosím o vysvětlení pro trubky jako já. Fakt už nevím co dělat a ty data potřebuji zpět, je to opravdu velmi důležité :( Děkuji, s pozdravem a prosbou o pomoc Dominika.

Předmět Autor Datum
Asi bych to reklamoval tam kde opravovali tu nabíječku.
Cat 24.01.2014 01:46
Cat
Nejde mi o nabíječku, ale o ztracené soubory.
Dominika05 25.01.2014 01:01
Dominika05
Ked sa ten notebook vypol nasilne/vypadkom baterky tak sa to tam napriklad vobec nedoukladalo. Norma…
MM.. 25.01.2014 01:13
MM..
Nenene, notebook se vypnul výpadkem baterie a potom přítel ještě nějak opravil nabíječku, takže se z…
Dominika05 29.01.2014 22:58
Dominika05
Přítel neumí na noťasu nic jiného, než zahýbat drátkama? Pokud se to nepřesunulo (nestačilo to jen…
IQ37 25.01.2014 01:14
IQ37
Přítel toho umí mnohem víc!!! Neberte si ho laskavě do huby....Jak si můžete dovolit tohle napsat, b…
Dominika05 29.01.2014 22:52
Dominika05
disk vytáhnout z notebůů, přidat do stoláku, začít zachraňovat data. o fake flashkách ze šmejdu jak… poslední
lední brtník 30.01.2014 08:15
lední brtník

Ked sa ten notebook vypol nasilne/vypadkom baterky tak sa to tam napriklad vobec nedoukladalo. Normalny clovek ma dolezite fotky a veci do skoly zalohovane, to znamena minimalne na dvoch roznych diskoch. A ak nieco davam na flash tak to kopirujem, t.j. tak ze to ostane aj na povodnom disku. Pouzi napr. program recuva a snaz sa tie subory najst na povodnom disku (na notbooku), pripadne skus aj na tej flash, ale ak to nebolo korektne odpojene ikonkou tak tam mozno ziadne nebudu.

Dalsia moznost je ze ta flash je fake a ma len 4GB a ne 32GB, hlavne ak to je nejaka z aukro alebo ineho pochybneho zdroja apod

P.S. a ked hladas vysvetlenie tak vysvetlenie je ze je to vsetko cinske alebo indoamerickoazijske co je to iste jak cinske, a to znamena funguje to uplne nahodne a je to pre uvedene narody normalny stav. Z toho dovodu sa dolezite data odjakziva zalohuju na viac medii.

Nenene, notebook se vypnul výpadkem baterie a potom přítel ještě nějak opravil nabíječku, takže se zatím stále nabíjí, až potom jsem kopírovala soubory. Teprve až o den později jsem zjistila, že na flashce nic není, to jsem nevěděla, byla jsem si jistá, že to tam bude, nevěděla jsem, že ta flash je fake. Bohužel jsem to nezálohovala, neměla jsem potřebu to nikdy udělat. Teď už po téhle zkušenosti budu. Měla jsem ty soubory na C: a na D: a bohužel jsem dala vyjmout a ne kopírovat, myslela jsem, že notebook už půjde pryč, zatím žije. Bohužel...Recuva mám stáhlou, tak se pokusím se s tím nějak poprat. Na flash to nebude, zjistila jsem, že je to padělek. A děkuji vám za rady, aspoň někdo rozumný mi konečně odepsal, aniž by mě nějak urazil :) snad s tou recuva zachráním aspoň něco. Moc vám děkuji.

Přítel toho umí mnohem víc!!! Neberte si ho laskavě do huby....Jak si můžete dovolit tohle napsat, bohužel ne každý umí s počítači sakra! Já chci radu! Chci pomoct nejsem žádnej expert přes počítače!!!!! Věděla jsem moc dobře, že se tu najde nějakej id*ot, kterej bude mít hloupé kecy!!!!! A to jsem se snažial být slušná....To snad není pravda....Bohužel jsem udělala chybu a teď ji chci napravit pokud to bude možný! Takže si svoje kecy a řečí strčte někam, na to tu nikdo není zvědavý, je mi 21 let a snažím se konečně odmaturovat, protože kvůli svému zdravotnímu stavu jsem neměla možnost, mě tu jde o maturitu, proto je to pro mě tak důležitý, ale to vás zajímat nemusí! To co se stalo mě s PC a flash se může stát každému! Takže pokud je tu někdo, s rozumem na správném místě a má pochopení! Tak se mi prosím ozvěte, to že ta flash je šmejd už vím i bez vás. Omlouvám se jestli jsem byla až moc sprostá, ale to jsem celá já. A mimochodem, zkopírovat se píše z a ne s.

disk vytáhnout z notebůů, přidat do stoláku, začít zachraňovat data.

o fake flashkách ze šmejdu jako aukro už byla řeč.

tak jsem rychle dala své soubory z PC na usb flash disk o kapacitě 32 GB

windows všechny přenosy souborů cachují, využívají k tomu celou volnou paměť. takže když hlásí, že kopírování na flashku je už hotovo, obvykle lžou - je to dobře vidět na flashkách s led diodou. data se stále ještě zapisují, okamžité vytažení způsobí poškození souborů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru