Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se systemem Windows Xp Media Center verzion 2005

Takže předem děkuji za rychlé odpovědi a rady. Můj problém se vlastně skládá z více problémů asi před dvěma týdny jsem přeinstalovával win proste už nechodily zrovna hladce. A včera se mi z ničeho nic restartoval pc ale zase normálně naběhl po nějaké době se to stalo znovu a pak ještě jednou až se to dostalo do formy takové že počítač sotva načetl win po plochu a restartoval se potom někdy jen po načítání win a reset. Nevěděl jsem co s tím tak jsem to vypnul a šel jsem spát ráno jsem vložil instalační cd v biosu jsem nastavil botování z mechaniky a pustil jsem se do práce načetla se mě instalace windows a stlačil jsem tlačítko R a doufal jsem že se mě podaří dostat do systému windows a přeinstalovat to tam ale nepodařilo se system se zase restartoval tak jsem se vydal na krok dvě smazání součastných systémů smazaly se bez problému (jen sem je chtěl opravit neformatoval sem celý disk) ale jak začala instalce win naběhly tak 2% tak se to prostě restartovalo měl jsem toho dost chtěl jsem disk naformatovat ale při znovu načítání instalace windows vyskočila tato chybová hláška v modrém okně

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software in properly installed. If this in a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.

Is problems continued, disable or remove any vewly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

*** STOP: 0x000000D1 (0xF0F73CB4, 0x00000002, 0x00000001, OxF73AECC3)

*** acpi, sys - Address F73AECC3 base at F73AD000, DateStamp 41107d27

Tak tato zapeklitá zprava: tak jsem fakt nevěděl o co jde odpojil jsem disk a zapojil disk druhý na kterém jsem měl hry atd no pokusil jsem se na něj nainstalovat win ale ani sem se nedostal k instalaci bud se to seklo nebo se objevila stejná hláška tak jsem to zase zapojil stejně jak to bylo předtím při načítání mě to hlásí že NTLDR nenalezen
Restartujte stisknutím kláves Ctrl+ALT+Del

to je docela samozřejmé když jsem nemohl dokončit ani instalaci systemu Windows
Zkoušel jsem ještě načíst BIOS do původního stavu ale nic potom ještě vyndat nejnovější komponent který jsem do počítače dával asi před rokem a to grafickou kartu a napojit to na Integrovanou ale to byly asi zbytečné kroky. Ocením každou pomoc či radu vážně nevím co s tím tohle se mi ještě nestalo Děkuji mockrát!

Moje parametry jsou: Operační systém Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2. CPU typ DualCore Intel Pentium D 805, 2678 Mhz (20 x 134). Pracovní paměť 1408 MB (DDR2-533 DDR SDRAM). BIOS typ Award (12/17/05). Základní desku bohužel nevím. Ovladače IDE ATI IDE Controler. Grafická karta ASUS EAH5450 HDMI 1GB DDR3. Kdyby byla potřeba ještě nějaké údaje pokusím se je sehnat Tak děkuji mockrát a těším se na brzkou pomoc!

Předmět Autor Datum
1) test paměti - stáhni memtest 2) test disku -zjistíš co je tam za disk jaký výrobce - na jeho strá…
MM_tank 15.07.2011 15:11
MM_tank
Takže bod 3 jo ve vnitřku pc vypadá vše v pořádku ventilátor jak u zdroje tak u cpu i ty další v bed…
Reverus 15.07.2011 18:32
Reverus
MemTest stáhneš jako bootovací ISO -> vypálíš na CD -> nabootuješ z něj -> MemTest se automaticky sp…
Zdenál 15.07.2011 20:05
Zdenál
Kondenzátory vypadají všechny v pořádku newm no a zdroj mám od FSP Group INC. Typ ATX-300 PNF 300W
Reverus 15.07.2011 20:21
Reverus
Tak teď mě to dělá asi tohle zapnu pc na monitoru černej obraz musím hned reset aby mě někdy aspoň n…
Reverus 19.07.2011 23:58
Reverus
V podobných situacích zkouším jako první věc jiný zdroj a test pamětí. Oboje současně. poslední
jirka44 20.07.2011 10:23
jirka44

Takže bod 3 jo ve vnitřku pc vypadá vše v pořádku ventilátor jak u zdroje tak u cpu i ty další v bedně a tak i u grafické karty.

Bod 1 no rád bych si ten MemTest stáhl ale newm k čemu mě to bude dobré když se nedostanu do systému windows takže to asi nerozchodím! Nebo do pracuje nějak i v systému DOS ?? no s tím xD moc zkušeností nemám!

A bod 2 HDD na kterém byly původně systémy windows je od značky MAXTOR Typ DiamondMax plus 8 a druhý disk je od značky Seagate Typ Barracuda 7200.7 oba tyto disky jsou običejné HDD Třetí disk který mám zapojený v pc je SATA a také od společnosti Seagate také Barracuda na ten ani newím jak systémy nainstalovat protože se nezobrazuje ani v BIOSU Takže newm no a na nej bych systemy instalovat ani nechtěl !

MemTest stáhneš jako bootovací ISO -> vypálíš na CD -> nabootuješ z něj -> MemTest se automaticky spustí. Jak vidíš, nepotřebuješ k tomu žádný Windows :-)
Ještě napiš, co máš za zdroj (je to další podezřelá komponenta). A taky se podívej na základní desku, jestli nemáš nafouklý kondenzátory, to by taky mohl být zdroj těchto problémů...

Tak teď mě to dělá asi tohle zapnu pc na monitoru černej obraz musím hned reset aby mě někdy aspoň najel obraz a možnost přes klávesu delete se dostat do bisou párkrát se mě to ještě podařilo i nabotovat instalaci win ale vždy při načítání najede nějaký error nebo chyba no ale instalačním cd to není nepodařilo se mě na tom rozjet ani linux ubuntu a ani přes usb mechaniku prostě paráda teď se mě do nechce načíst ani do biosu bud to zamrzne na úvodním obrazu nebo to najede dál ale tam je jen černá obrazovka bud s blikající bílou čárkou nebo nic ! Tot vše no takže asi odchází základní deska ale newm no nějaké rady ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru