Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zapojením modemu v různých zdířkách po bytě

Dobrý den,
před 7mi lety jsme zakoupili mezonetový byt. Byl v otřesném stavu a tak jsme investovali do rekonstrukce, při které jsme si od upc nechali udělat 3 zástrčky po bytě. Modem jsme nechali nainstalovat do dolního patra ke stolnímu pc. Nyní jsme kvůli chatrné síle signálu u nové pořízené "chytré televize" rozhodli zapojit modem do zdířky v obývacím pokoji. Ale ejhle, modem jsem normálně zapnul a začal se startovat. První světélko blikalo a já jako obyčejně očekával na čtení další kontrolky. Čekal jsem marně. Zkusil jsem zapojit modem v poslední, třetí zdířce v dětském pokoji. Blikal první pak se rozsvítilo a začalo blikat druhé a tím to skončilo. Je možné, že by se sedmiletým nevyužíváním zdířka poškodila dvakrát ze dvou ? Jakmile jsem modem zapojil zpět do původní zdířky, vše funguje normálně. Chápu, že nejlepší je zavolat na podporu, ale nejdřív jsem se chtěl poptat tady, jestli náhodou někdo neměl podobný problém a nevymyslel nějaké elegantní jednoduché řešení. Typ modemu: http://www.cisco.com/web/consumer/support/modem_DP C3212.html

Předmět Autor Datum
Těžko říct, jak jsou krabičky zapojené (zkoušel jsi oddělat víčko?).... Mají fungovat všechny součas…
host 03.11.2013 18:05
host
proč by nemohl koax prodloužit? Vzhledem k tomu že ta první zásuvka obsahuje filtr musela by se přem…
paul 03.11.2013 20:08
paul
Přípojka pro internet je dost citlivá. UPC nedovoluje od rozbočení kabel delší, než 3m.
Pytlík 03.11.2013 20:21
Pytlík
musel by zásuvku z původního místa přemístit i s modemem a pak se podle potřeby vracet
paul 03.11.2013 20:28
paul
Tak nějak nenacházím smysl v tvém prohlášení. Má zásuvku, do ní MUSÍ být vetknut modem (do ostatních…
Pytlík 03.11.2013 20:43
Pytlík
jsem pochopil že chce posunout modem, poku ne a chce posunout jen PC, tak ať tahá UTP
paul 03.11.2013 20:51
paul
Kabelový modem od UPC nelze jen tak zapojit kamkoliv. Totiž, aby bylo možno připojit několik zařízen…
Pytlík 03.11.2013 19:46
Pytlík
Všem děkuji za rady! Vtip je v tom, že nezáleží na tom jestli je zapojeno více modemů, ale v tom že…
ufonek 03.11.2013 21:09
ufonek
Jako bych do dubu hučel. Psal jsem, a to včetně zdůvodnění, že ten modem prostě musí být zapojen jen… poslední
Pytlík 03.11.2013 21:44
Pytlík

proč by nemohl koax prodloužit? Vzhledem k tomu že ta první zásuvka obsahuje filtr musela by se přemístit a to tak že kabel prodloužíte zapojíte zásuvku na nové místo a odtud se pak koaxem musíte vrátit, pokud bude TV v místnosti kde byla původně zásuvka. Je dobrí do zásuvky kounout, nakreslit a pak konat, abyste to pak případně uměl vrátit na plvodní místo.

Kabelový modem od UPC nelze jen tak zapojit kamkoliv. Totiž, aby bylo možno připojit několik zařízení k jednomu koaxiálnímu kabelu, musí se použít rozbočovací prvky. Pro TV je to jednoduché, tam se uvažuje přenos signálu pouze jedním směrem a ve zpětném směru tedy mohou (a vždy mají) velký útlum. U kabelového modemu je situace jiná: Tam je třeba nejen malý útlum pro příjem, ale i pro vysílání. Používají se tedy speciální rozbočení s malým útlumem v obou směrech a toto rozbočení se umisťuje co nejblíže vchodu do bytu (případná další rozbočení k TV jsou potom až za ním). K němu lze připojit kabelový modem, který, díky malému útlumu v obou směrech, funguje (naváže spojení a obousměrně komunikuje s protějškem). Když ale připojíme modem k "normálnímu" rozbočení pro TV, tak modem sice může mít nějaký příjem a začne se pokoušet o komunikaci, ale protože jeho vysílání přes rozbočení neproleze, protějšek mu neodpoví a spojení se nenaváže.
Modem tedy musíte připojovat k přípojce, který je k němu určen. Pokud vám jeho umístění nevyhovuje, tak vězte, že k výstupu modemu můžete připojit UTP kabel až 105 m dlouhý - a tak velký byt určitě nemáte. Nechte tedy modem u původního připojení (koaxiální kabel neprodlužujte!).

Všem děkuji za rady! Vtip je v tom, že nezáleží na tom jestli je zapojeno více modemů, ale v tom že i samostatně běžící 1 modem nefunguje, při tom, když je zapojen v jedné z těch dvou zdířek v horním patře. Asi změním plán a trochu vyšperkuji domácí wifi síť (ac most).

Jako bych do dubu hučel. Psal jsem, a to včetně zdůvodnění, že ten modem prostě musí být zapojen jenom k tomu jednomu určitému konektoru (promiň, ale mám v těch tvých obývácích a budoárech trochu zmatek, tak je nebudu jmenovat) a nikam jinam. Jinde fungovat nebude a nebude ti fungovat ani více případných modemů (když kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomu, že se s nimi UPC nebude bavit, kdyby to rodní bratři, na téže výrobní lince, v ten samý den vyrobeni byli). Rovněž tak varuji před nemístnými experimenty s prodlužováním koaxů od modemu.
A na závěr malá rada: kde to jde, nepoužívej wifi, ale kabel. Je to rychlejší, bezpečnější a vůbec nej. Jedinou výjimkou je, když nemáš zásuvku na WC...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru