Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zhasínáním displeje u NTB ASUS N61JQ

Zdravím Vás a potřeboval bych radu. Před 2 týdny jsem si koupil NTB Asus N61JQ a od samého začátku se potýkám s jeho režimy úspory energie nebo jak to nazvat. Problém je v tom, že NTB, reaguje každou chvíli jinak na nečinnost. Prostě se stává, že zazvoní telefon a než ho vyřídím displej zhasne a jednou ho normálně rozsvítím a podruhé si ani neškrtnu, ať mačkám co mačkám dispej se nerozsvítí a nepomůže nic jiného než ho vypnout a opět zapnout čímž ovšem přijdu o vše co jsem měl rozděláno. Doteď jsem pracoval na stolním PC a nějaké režimy řízení spotřeby šly mimo mě, normálně jsem si v XP nastavil po jak dlouhé době se má vypnout displej a nikdy jsem s tím neměl problém, režim spánku jsem nikdy nepoužil. Na tomto NTB jsou Win7 Professional a několik utilit různých režimů Entertainment mode, Office Mode, Multimedia mode atd. Prozatím co jsem našel jsem povypínal a NTB relativně držel bez problémů. Dnes jsem ovšem poprvé odpojil NTB od sítě a chtěl ho nastartovat pouze na baterii, jaké to ale bylo překvapení když po nabíhání systému jsem naběhl hned do nějakého režimu ve kterém absolutně nesvítil monitor a nepovedlo se mi ho ani nijak oživit. Musel jsem nejprve dát NTB do sítě a potom se teprve normálně nastartoval. Chci se proto zeptat jestli jde o nějakou hloupost v nastavení nebo v tom, že je problm vážnější a je třeba NTB reklamovat. Děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
IMHOj vadné podsvětlení. Když displej chcípne v neočekávaném okamžiku, zkus si na něj posvítit bater…
mif 19.06.2010 18:40
mif
No takhle asi jsem se špatně vyjádřil. Nejde o to, že displej zhasne v neočekávaném okamžiku. On zha…
Plejtvak 19.06.2010 18:48
Plejtvak
Aha. Mea Culpa. Systém byl předinstalovaný, nebo's to spáchal sám? Řekl bych, že bude problém s ovla…
mif 19.06.2010 18:52
mif
Děkuju za reakci. Systém byl předinstalovaný dodaný s NTB. Ve správci zařízení se zdá vše OK. Jako a…
Plejtvak 19.06.2010 19:31
Plejtvak
je hodně velká blbost, že by tohle mohl způsobovat nějaký widget na ploše? Není. Zkus to povypínat.
mif 19.06.2010 19:37
mif
Tak se zdá, že to bylo opravdu těmi widgety. Odstranil jsem měřič CPU, digit. hodiny a Gmail připomí…
Plejtvak 19.06.2010 20:28
Plejtvak
Urob kompletne recovery na ciste WIn ako boli pri kupe NB, podla navodu (prides asi o data tak si pr… poslední
MM.. 20.06.2010 01:47
MM..

No takhle asi jsem se špatně vyjádřil. Nejde o to, že displej zhasne v neočekávaném okamžiku. On zhasne po stanovené době nečinnosti kterou mám nastavenou, jde o to že když zhasne tak jednou se mi povede rozsvítit podruhé ne. Teď si s tím hraju a právě jsem zjistil, že ze tří pokusů zavření víka, kdy NTB asi přechází do režimu spánku se mi dvakrát normálně rozsvítil a potřetí to vypadalo také tak, ale po chvíli naskočila chyba kde bylo napsáno: Došlo ke kritickému problému a systém Windows se za jednu minutu restartuje, prosím uložte svou práci. Takže opravdu nevím, nemůže se tlouct nějaké to nastavení spotřeby? Nebo chyba hardwaru? Každopádně děkuji za ochotu.

Děkuju za reakci. Systém byl předinstalovaný dodaný s NTB. Ve správci zařízení se zdá vše OK. Jako antivir mám KIS 2010, ale zkusím to tedy projet, ale jelikož NTB mám na práci tak na něm nenavštěvuji temný vody internetu i když je mi jasný, že něco chytit můžu kdekoli.

Pořád to zkouším a mám zatím jenom podezření ( nechci to zakřiknout, kéž by to bylo tím ) je hodně velká blbost, že by tohle mohl způsobovat nějaký widget na ploše?

Tak se zdá, že to bylo opravdu těmi widgety. Odstranil jsem měřič CPU, digit. hodiny a Gmail připomínač a zatím to jede. Snad to nezakřiknu a bude to opravdo tím. Už NTB normálně startuje i na baterii, snad to tak vydrží. Díky moc a kdyby se problém znovu objevil opět písnu. Ještě jednou díky.

Urob kompletne recovery na ciste WIn ako boli pri kupe NB, podla navodu (prides asi o data tak si predtym zalohuj). Ked to bude aj potom blbnut tak je to vadne odnes to reklamovat.
Ked chces problem len obchadzat tak si predsa vypni vsetky rezimy setrenia, mas to v start - ovladacie panely.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru