Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se zvukem při použití klávesnice

Mám dva dny starou základovou desku Gigabyte s integrovanou zvukovkou od Realteku. Po nainstalování windows xp a driverů pro MotherBoard vše funguje, ale když při puštěné muzice začnu psát na klávesnici, tak se zvuk občas lehce seká. Je to divné, protože když při puštěné muzice dělám pro procesor a RAM sebenáročnější instalace a operace, tak zvuk v pořádku funguje. Ovladače jsem zkoušel přeinstalovávat, dokonce jsem i zkusil stáhnout aktuální verzi přímo ze stránek Realteku, ale bez výsledku. Nemám sice nějaký extra výkonný herní pc (Sempron 1,6 GHz, 1,25 GB RAM, Ati Radeon 3200), ale když jsem měl o půl giga menší ramku a základovku od WinFast (také s integrovanou zvukovkou od Realteku), tak vše šlo bez problému. Neví si někdo s tímto problémem rady?

Předmět Autor Datum
Vypada to na kolizi prostredku (IRQ, DMA) klavesky a jizniho mostu (zvuk). Klavesnice je USB nebo PS…
mif 07.02.2009 14:33
mif
Klávesnice je PS2 a žádné drivery jsem neinstaloval. Máš nějaký nápad, jak to opravit?:) Byl bych ti…
KR 07.02.2009 15:27
KR
Takže nikdo neví? Škoda...
KR 08.02.2009 00:19
KR
A kde v jakom programe "zacnes psat na klavesnici"? Robi to aj ked pises nieco do notepadu (start-sp…
MM.. 08.02.2009 00:46
MM..
Este v nastaveniach programu ktorym prehravas hudbu (alebo v ovladacoch zvukovky ak tam nieco take n…
MM.. 08.02.2009 00:53
MM..
Dělá to i když píšu do notepadu - právě tomu jsem se divil nejvíc. Dělá to i když píšu na webu kamko…
KR 08.02.2009 10:31
KR
nikdo další nemá nějakou radu?:)
KR 08.02.2009 20:38
KR
mam naprosto stejny problem :(
rehi 18.02.2009 17:46
rehi
Radu nemám, ale mám stejný problém. Taky deska Gigabyte(GA-MA770-DS3 rev. 2.0) . Projevuje se jen u… poslední
Lrrr 18.02.2009 20:23
Lrrr

A kde v jakom programe "zacnes psat na klavesnici"? Robi to aj ked pises nieco do notepadu (start-spustit poznamkovy blok)?

To co popisujes by nemalo nastavat (aspon nie tak ako to popisujes), problem najskor bude v ovladacoch, a s klavesnicou by to nemalo mat nic spolocne (PS2 ma IRQ1 samotna). Mozno si tam dal tych ovladacov az moc (nedaval si tam nejake specialne ovladace pre nejaku multimedialnu klavesnicu apod? Ak ano tak odinstalovat). Skus povytahovat zariadenia z USB a dalsi HW (skor to bude suvisiet s inym HW a nie s klavesnicou, skus nepotrebny HW poodpajat alebo aspon zakazat v spravcovi zariadeni. Nemas nejaky USB modem? Skusit odpojit).
Ovladace tam treba dat len tie co su na strankach vyrobcu dosky pre tvoju dosku, a na strankach vyrobcu tvojej grafiky pre tvoju grafiku, nedavat tam ovladace z inych zdrojov.
Alebo tam mas vir (keylogger apod)

Este v nastaveniach programu ktorym prehravas hudbu (alebo v ovladacoch zvukovky ak tam nieco take najdes) mozes skusit zvacsit prehravaci buffer.
Skus nainstalit posledne directX (www.microsoft.com)
Skontroloval by som aj v BIOSe ze tam je vsetko spravne nastavene, ze nic neni podtaktovane ani pretaktovane. Skusil by som len tak preistotu v BIOSe zakazat "USB legacy support", aby sa do toho nahodou nesral aj pod windows.

Dělá to i když píšu do notepadu - právě tomu jsem se divil nejvíc. Dělá to i když píšu na webu kamkoli - prostě kdykoli mačkám klávesu víckrat za sebou. V ovladačích problém nebude, protože základovka je dva dny stará a ovladače jsem zkoušel jak z cd přiloženého k základovce, tak i po formátu z internetu ty nejnovější. Žádné speciální ovladače pro multimediální klávesnici jsem tam nedával. Jsem zastánce obyčejnejch klávesnic chicony). Všechno co jsi napsal jsem zkusil - povytahovat všechny usb a dokonce i síťovej kabel, nepotřebný hw jsem odpojil - jedna cd rom a jeden disk (oboje byli nepotřebný). Jinak usb modem nemám. Vir to určitě nebude, protože hned co jsem nainstaloval windows a poté grafiku a zvukovku, tak to dělalo. A ty windowsy používám už třetí rok a vím, že na nich samotných vir nebude.

V programech to taky nebude, protože mi to dělá i ve flash playerech na netu (bandzone.cz, youtube.cz, ...) zkusim v ovladačích zvukovky zvětšit buffer,ale zatím jsem to nenašel - ale stejně to není normální, abych musel zvětšovat buffer. Formátoval jsem včera a mám všechny kodeky a directx aktuální. V BIOSe se zas až tolik nevyznám, ale podle mě problém bude buď tam nebo na základovce respektive na integrovaný zvukovce.

Každopádně moc děkuju za obsáhlou odpověď. Kdybys věděl ještě něco čím by to mohlo být - určitě napiš, budu moc rád!

Radu nemám, ale mám stejný problém. Taky deska Gigabyte(GA-MA770-DS3 rev. 2.0) . Projevuje se jen u klávesnic do PS2 a to jak u win XP tak u Vista. Ovladače jsem taky zkoušel jak z CD od zákl. desky, tak i nejnovější z netu. Nechtělo se mi kvůli tomu reklamovat desku, tak jsem se na to vykašlal a používám kláv. do USB

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru