Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém se zálohováním v Acronis True Image (Ghost) na více DVD

Zdravím,
mám funglové PC (Intel Core 2 Duo E6750, Gigabyte DS4, 2GB RAM Dual Channel 800MHz A-Data, X1650Pro, HDD Samsung 320GB0) běží mi tam XP Pro SP2. Disk je rozdělený na dva oddíly. Snažím se udělat zálohu systémového oddílu v program Acronis True Image 10, tak jak jsem to dělal už snad 100x, potřebuju ale tu zálohu rozdělit na více DVD. No problem, v ATI jde nastavit ať se záloha rozdělí automaticky... Takže nastavím, co potřebuju, spusím zálohu, ta proběhne v pořádku a na druhém oddílu se mi pěkně objeví 4 odzálohované soubory. Ale když chci tyto soubory vypálit na DVD, tak vždy u třetího svazku zálohy se mi objeví chyba "Cyklická redundatní kontrola" a vypalovaní skončí chybou. Tato chyba se objevuje nejen u vypalovaní, ale daný soubor nejde ani překopírovat v rámci pevného disku. Ještě dodám, že pokud použiji Ghosta a nastavím ho stejně jako u ATI, problém je úplně ten samý, prostě 3. soubor zálohy nevypálím, ani nepřekopíruji... 1., 2. a 4. klidně, ale třetí prostě ne...:-/ Nesetkal se s tím někdo? Myslíte, že může být chyba v HW (RAM, či HDD)? Už jsem fakt v koncích...

Díky!:beer:
MaSo

Předmět Autor Datum
Doufám, že děláš tu zálohu z bootovacího média a ne z XP. Vypustil jsi ze zálohování swap a hibernač…
L-Core 10.09.2007 10:18
L-Core
No, zálohu dělám z XP, vždycky jsem to tak dělal a pokaždé to fungovalo...:-[ Swap a hibernační soub…
MaSo 10.09.2007 11:16
MaSo
Acronis TI verze 10 nezálohuje data stránkovacího souboru (pagefile.sys ve Windows XP) a soubor hibe…
Lubor 10.09.2007 11:37
Lubor
A že by v programu byla volba umožňující zálohu těchto dvou souborů, toho jsem si nevšimnul. Pokud…
MaSo 10.09.2007 11:43
MaSo
Zkus to z bootovacího CD. Zálohu systému z živých Windowsů bych určitě nedělal... To s tím swapem a…
L-Core 10.09.2007 11:59
L-Core
Kontrolu integrity myslím přímo z toho ATI - určitě tam nějaká volba kontroly (dříve vytvořených) ar…
L-Core 10.09.2007 12:03
L-Core
Tak jsem zkusil udělat zálohu do jednoho souboru a pusit naní tu kotrolu integrity v ATI, záloha kon…
MaSo 10.09.2007 17:23
MaSo
Ještě zkontroluj disk jestli neobsahuje vadné sektory, vzpomínám si že jsem o podobném problému kdys…
janík 10.09.2007 21:38
janík
Jestli máš disk Seagate nebo Maxtor, stáhni si DiskWizard, což je vlastně ATI 10. Linky na download…
L-Core 11.09.2007 08:06
L-Core
Tak jsem si nakonec sehnal bootovací CD ATI z plné verze...:-[ Udělal jsem zálohu a použil jsem rozd… poslední
MaSo 11.09.2007 12:53
MaSo

Doufám, že děláš tu zálohu z bootovacího média a ne z XP. Vypustil jsi ze zálohování swap a hibernační soubor? Co kontrola integrity?

Zkus to pro srovnání zazálohovat do jednoho souboru (na D:) a zkontrolovat na integritu a přesunout (na C:) ten.

No, zálohu dělám z XP, vždycky jsem to tak dělal a pokaždé to fungovalo...:-[ Swap a hibernační soubor vypustit zkusím, to jsem taky nevěděl, že je za potřebí...:-[ Pokud kontrolou integrity myslíš chkdsk /f, tak to jsem dělal.

Tohle zkusit, mě napadlo až těsně před spaním a to už jsem neměl sílu. V úterý budu u toho PC, tak to všechno vyzkouším.

Trochu jsem Googlil a našel jsem, že se někomu stal podobný problém.

Acronis TI verze 10 nezálohuje data stránkovacího souboru (pagefile.sys ve Windows XP) a soubor hiberfil.sys, který uchovává obsah paměti RAM při přechodu počítače do režimu spánku. A že by v programu byla volba umožňující zálohu těchto dvou souborů, toho jsem si nevšimnul.

Zkus to z bootovacího CD.
Zálohu systému z živých Windowsů bych určitě nedělal... To s tím swapem a hiberfilem mě jen tak napadlo, zkušenosti s tím nemám.

Dnes bych měl (pokud dojde zásilka...) zahájit skládání nového PC a ATI10 jsem taky zakoupil - za pár dní budu mít tedy i vlastní zkušenost ;-)

Tak jsem zkusil udělat zálohu do jednoho souboru a pusit naní tu kotrolu integrity v ATI, záloha kontrolou neprošla (chyba: "Nelze přečíst data z disku.", když jsem se koukl do logu z ATI byla tam, zase ta Cyklická redundatní kontrola...) Dělat zálohu z bootCD jsem nezkoušel, jelikož jsem zjistil, že z bootCD vytvořeného v trial verzi ATI, to nejde...:-/

Ještě zkontroluj disk jestli neobsahuje vadné sektory, vzpomínám si že jsem o podobném problému kdysi četl, a příčina byla právě v tom. Vlastní zkušenost s tímto problémem (naštěstí) nemám i když ATI používám už hezkých pár let, ale zálohu ukládám na jiný disk... Také jsem někde četl doporučení pro vypalování dělit zálohu na max. 1GB (ISO)*.
Kontrolu zálohy si můžeš nastavit tak, aby se dělala automaticky po vytvoření, předejde se tak nepříjemnému překvapení když ji potřebuješ na obnovu.
* našel jsem to: http://www.ovsem.net/software/acronis-true-image-10 -cz-zalohujte-snadno-a-rychle

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru