Avatar uživatele
Rokio

Co je na obchodní akademii tak jednoduchého?

Proč obchodní akademie patří k těm lehčím středním školám? Co je na ní konkrétně jednoduchého?

Zajímavá 0 před 2442 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muffz

Celkově je to prostě jednoduchá škola, mám kamarádky, které tam chodily. My měli na střední jeden půlrok ekonomiku a probrali jsme podle zápisků za tu dobu vše, co se ony učily dva roky, a to ve stejném rozsahu.
Nemají žádnou specializaci, v podstatě se učí počítat, proberou se základy účetnictví, které obecně těžké není a je možné se to naučit za týden samostudia na netu. To samé právo a obchodní management. Jsou to samé logické věci, které se navíc lze jednoduše naučit.
Často navíc mají obchodky smíšené předměty, kde je třeba jeden týden tři hodiny podnikání, další týden tři hodiny statistika, obdobně právo, IT, komunikace atp. Prostě 3 hodiny týdně a defacto 3 hodiny za celý rok předmět, který by měl být třikrát týdně celý rok!

Proto na obchodkách většinou končí holky, co měly na základce trojky, protože to je mimo učňáku taková jistota.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

OA tě nenaučí žádnou specializaci, co by nezvládl člověk bez této školy. Když budeš hledat práci prodavače, nebudeš potřebovat ani maturitu. Na vyšší pozice je třeba praxe a vzdělání, tam tě ale zase zpravidla trumfne ten, kdo něco opravdu umí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Na OA neni nic složitého.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jasně. Na OA nechoď, to už všechno znáš!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Účetnictví se sám nenaučíš. To si jenom z neznalosti myslíš. I renomovaní účetní velmi často používají služeb daňových poradců!!, či musí pátrat na Finančních úřadech.

před 2441 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek