Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém-notebook se sám "vypíná"

Pěkný den. Prosím Vás o radu s poruchou notebooku. Z ničeho nic se počítač při práci začal sám "vypínat". Ovšem ne úplně. Co se tedy děje. Obrazovka zčerná, po čase začne mírně problikávat do velmi tmavě šedé barvy, potom opět zčerná. Po delší době se také stává, že se na displeji objeví tenké různobarevné čáry a displej začne měnit barvy-jakoby se "rozpíval". Pak většinou opět zčerná. Klávesnice nereaguje (ani Ctrl Alt Del, ani cokoli jiného), myš stejně tak. Hardware však po celou dobu pracuje bez viditelné změny (tzn. větrák se točí, disk chvílemi pracuje). V tomto stavu jde počítač vypnout nejprve dlouhým stiskem startovacího tlačítka, po delší době nejde vypnout ani takto a je třeba jej odpojit od sítě.
V poslední době nebyly s počítačem (hardware ani software) prováděny žádné podstatné změny. Jeho přibližná konfigurace je Pentium III 600, grafika je integrovaná, 256 Mb RAM, Win XP serv. p. 3. Díky předem za každou radu či názor.

Předmět Autor Datum
No, Tak, diagnoza na dialku za moc nestojí, daj to ešte overiť. Korozia / oxidácia spojov pokročila,…
Joseph 16.09.2010 21:49
Joseph
Díky, i to by mohl být důvod. Počítač na to má už nárok. Další nápady jsou však stále vítány.
Pavel01 16.09.2010 22:25
Pavel01
to je dost divne ze to nejde vypnut, to vypada akokeby prestal kmitat niektory clock (to by vysvetlo… poslední
MM.. 16.09.2010 23:35
MM..

No, Tak, diagnoza na dialku za moc nestojí, daj to ešte overiť. Korozia / oxidácia spojov pokročila, spoje nedržia a nevedú el. prúd. Prekonali za svoj život mnoho cyklov nahriatie-vychladnutie a s tým súvisiace dlžkové zmeny, po kúsku sa vrstvička cínu narušovala a dnes je to v stave ako popisuješ. Notebook umiera. Daj mu posledné zbohom

to je dost divne ze to nejde vypnut, to vypada akokeby prestal kmitat niektory clock (to by vysvetlovalo aj to blbnutie displaya) t.j. HW zavada na doske a to uz nespravis len vymenou dosky (co sa neoplati). Ale mohol by to niekto kto je schopny to rozobrat (alebo si najdi na google servisny manual) skusit to vycistit od necistot (NIE vysavacom). Napr. vykupat dosku poriadne a nechat ju poriadne vyschnut (den-dva). Aj tak je to uz v haji takze ked to potom nepojde tak ziadna skoda :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru