Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém: Catalyst Control Center: Host application has stopped working

Dobrý den,

sestavil jsem si svoje první PC a jediný problém, se kterým jsem se setkal se týká grafické karty.
Po nainstalování Windowsů (Windows 7 64bit English) jsem vložil CD s ovladači na grafickou kartu (AMD Radeon HD 6950 2GB)a všechny je bez problémů nainstaloval.

Po asi čtvrtém spuštění počítače se mi ale vždy objevovala hláška "Catalyst Control Center: Host application has stopped working" s potěšující možností buď aplikaci ukončit nebo jí ukončit a vyhledat pomoc online.
Dal jsem tedy ukončit s online a tabulka se drze objevila znovu...

Kroky které jsem podstoupil: Catalyst center jsem kompletně odinstaloval a po restartu PC stáhl na stránkách AMD jeho nejnovější verzi (11.8), avšak situace se po nainstalování nezměnila.. Odinstaloval jsem tedy verzi 11.8 a zkusil některé starší a to verze 10.1,10.10,11.1.. Opět bez ůspěchu, u verzí s příponou 10 se tabulka neobjevovala, ale zase jsem catalyst center nikde nenalezl..jen v Program Files, kde bylo nainstalované. Když jsem otevřel ovládací panely, zobrazení a pokročilé nastavení, nikde tam catalyst center nebylo. Má vůbec nějaké exe?

Někde jsem četl, že to může být zastaralou verzí BIOSu. Mám desku GIGABYTE Z68X-UD3H-B3. Byl u ní jakýsi software a po jeho spuštění mi to vypsalo, že verze BIOSu je zcela aktuální..

Už mě nenapadá, čím to může být.. Obraz funguje normálně (1440x900), ale budu si pořizovat full HD monitor a bojím se, že Windows nastavení rozlišení to nezvládne..

Děkuji za vaše případné rady, budu vám moc vděčný :-)

Předmět Autor Datum
nepotřebuje to nějaký .net framework? i když w7 už asi cosi obsahují. používám jen kancelářské a pr…
lední brtník 22.08.2011 14:40
lední brtník
To já právě netuším. Z notebooku vim, že v Catalyst centru se dopodrobna nastavuje grafika (více kva… poslední
Tanvald 22.08.2011 14:45
Tanvald

To já právě netuším. Z notebooku vim, že v Catalyst centru se dopodrobna nastavuje grafika (více kvality nebo výkonu, barvy atd) a samozřejmě rozlišení.. Asi to ale risknu, monitor si chci koupit SAMSUNG, který má D-SUB a 2x HDMI.. Budu doufat, že na full HD rozlišení postačí nastavení windows.

Catalyst Center je vlastně jen kvůli nastavování, ne? Ovladače jsou úplně něco jiného, jinak by mi nešly žádné hry (jako že jdou)

díky za příspěvek :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru