Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problémy po aktualizaci KB943360...

Windows XP Home SP2, aktualizováno, chráněno AV, sw+hw FW, antispywarem, WinDefenderem. Po poslední aktualizací v rámci měsíčního balíku (14.11.2007) mi přestaly fungovat asociace v programu Form Filler (www.ff.cz), aplikace na vytváření formulářů a jejich vyplňování. Prostě když kliknu na datový soubor *ffw (který je s onou aplikací asociován), aplikace Form Filler se sice otevře, ale ne onen konkrétní datový soubor (nutno otevírat z programu ručně, což je pořádná otrava - mám-li těch souborů mnoho set, uspořádáných v mnoha podadresářích).

Onou aktualizací KB943360 se mění soubor shell32.dll.

Mé pátrání je výsledek acronisácké obnovy z doby před posledíma aktualizacema, kdy aplikace Form Filler fungovala normálně. Po windowsupdate problém, po odinstalaci KB943360 zmizí a vše je OK.

Dilema: co teď? Nemít update, označené jako critical - nebo se otravovat s Form Fillerem? Zkusím zítra kontaktovat výrobce, ale poslední dobou se na jejich serveru nic moc neděje...

Předmět Autor Datum
najprv by som siel do tento pocitac - menu neviemjake - vlastnosti zlozky - typy suborov - najdi si…
MM.. 19.11.2007 22:41
MM..
Huh, to jsou věci... ::) V menu, o kterém píšeš, jsem byl jako první. V původní verzi před patchem…
L-Core 19.11.2007 23:12
L-Core
juuuj keby si vedel co som ja uz zazil s asociaciami vo Win ktore sa menili sami od seba kvoli tomu…
MM.. 19.11.2007 23:40
MM..
U toho office to bolo tusim tak ze on si otvaral dokument pomocou toho DDE alebo ako, a Win2k tam na…
MM.. 19.11.2007 23:51
MM..
Kdyby dvakrát... ani jednou se to neotevřelo :.( Ten tvůj postup na Off97 si dobře pamatuju, viz: h… poslední
L-Core 19.11.2007 23:55
L-Core

najprv by som siel do tento pocitac - menu neviemjake - vlastnosti zlozky - typy suborov - najdi si typ suboru .ffv, klikni na vlastnosti a pozri poriadne co tam je pre "open" (asi bude treba kliknut na edit) ak je zaskrtnute pouzivat DDE skus nezaskrtnut, skontroluj ci su tam uvodzovky vsade (okolo cesty k exe aj okolo %1 apod)...

Huh, to jsou věci... ::)

V menu, o kterém píšeš, jsem byl jako první. V původní verzi před patchem KB943360 tam bylo

C:\Program Files\FormFiller3Standard\Ff.exe %1

(bez úvozovek) a fungovalo. Po windowsupdate to bez úvozovek zůstalo, ale funkčnost zmizela. Já se to snažil upravit na

"C:\Program Files\FormFiller3Standard\Ff.exe" %1

(úvozovky kolem *exe, ale ne kolem %1), psalo mi to, že cesta neexistuje.

"C:\Program Files\FormFiller3Standard\Ff.exe" "%1"

mě nenapadlo. DDE jsem nechal zaškrtnuté, dal ty dvoje úvozovky a (zatím) to funguje :-)

Je mi divné, že se ta aplikace takto zachovala; přece by se TAKTO neměly asociace měnit. Taky se divím, že to původně fungovalo bez úvozovek, přestože v "Program Files" je mezera - že by nějaké nestandardní postupy při programování oné aplikace?

Každopádně díky moc :beer:, ušetřil jsi mi dlouhou debatu se supportem ;-)

juuuj keby si vedel co som ja uz zazil s asociaciami vo Win ktore sa menili sami od seba kvoli tomu ze studentoprogramator u deBilla to naprogramoval jak debil... Hlavne u Office97 a Win2000/XP to bolo zabavne. Nakoniec som menil asociacie rucne rovno v registroch, aby to Win sami od seba nezmenili pri zavreti toho okna (okna v ktorom si prave bol) :-). ok vdaka za feedback, zas sme o nieco mudrejsi, a mal som zas nejaky dovod si zanadavat na MS, to potesi :-D

U toho office to bolo tusim tak ze on si otvaral dokument pomocou toho DDE alebo ako, a Win2k tam nacpal automaticky aj to %1, tak potom office otvaral kazdy dokument dvakrat :)
U teba asi ta zaplata nieco dodrbala v tom DDE alebo v asociaciach, co ja viem, az ti to bude niekedy po dalsej zaplate otvarat tie ffw dvakrat, tak to %1 alebo uvodzovky alebo DDE potom zas zrus :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru