Avatar uživatele
popelka

Problémy s 11l synem ve škole

na zákl.škole mého syna nikde nechtěji-milion problému..byl i v Havl.Brodě­..dali jsme ho do zvláštní a ted ho tam nechtěji taky že je zase moc chytrý že tam nepatří.že od ledna nový zákon..přitom až na této škole žádné problémy nebyli a syn se srovnal..co mám dělat?jsem s ním sama dělám na směny nemužu ho nikam vozit

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5174 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Jak nechtějí? Váš syn je ve věku, kdy je školní docházka povinná a škola jej tedy nemůže jen tak bezdůvodně odmítnout nebo vyloučit. Pokud se Váš syn ve škole nějak nevhodně chová nebo nezvládá učivo, měla by Vám škola doporučit vhodný postup, ale přestup na jakoukoliv jinou školu záleží na Vašem rozhodnutí.

Zkuste se v okolí poohlédnout po nějaké integrované nebo speciální škole. Nevím, jaké má Váš syn ve škole problémy, ale jestli to dobře chápu, pak jsou to problémy s chováním. Některé speciální školy jsou přímo zaměřené na děti s vadami chování, ale i kdyby tam byly děti s různými problémy, v těchto školách se obvykle probírá běžná osnova (tedy nejedná se o zvláštní školu),ale tempem, které děti zvládnou a třídy jsou početně menší, proto mají učitelé více prostoru pro individuální přístup a podobné případy lépe zvládají.
Zkuste se obrátit i na školský úřad ve Vašem bydlišti.
Můžete také navštívit dětského psychologa, možná to bude i potřeba, protože některé speciánlní školy vyžadují jeho doporučení.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pimpinella

Popelko, to je mi vás líto. S klukem to je asi tak – v normální škole na propadnutí, ve zvláštní na jedničky že? Navíc je tam klidné prostředí, nikdo na něj netlačí, nesekýruje, neposmívá se, chlapec je v klidu, nemá stresy.

Ale pokud je váš kluk opravdu na zvláštní školu chytrý, tak si uvědomte, že TO JE DOBŘE. Jděte rovnou na ŠKOLSKÝ ÚŘAD, oni Vám řeknou, do které školy máte jít. A zkuste najít nějakou dobrou duši, která by vašeho syna doučovala. A můžete to být i Vy, prostě se budete učit spolu. A spolu to zvládnete. Hlavně se ničeho nebojte a nenechte ho v tom samotného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bond73

podobné problémy jsem měl,i se svým synem a škola kam docházel na mne tlačila,aby syna přemístil do jiné.Ovšem,pokud je základní škola do které váš syn dochází tzv. spádová,bez vašeho souhlasu jej nemohou samy přemístit,ovšem na druhou stranu zde vyvstává otázka,zda jse mu na této škole nebudou kantoři,jaksi mstít a dělatmu naschváli.Ve vašem případě by vyhledal školský úřad ve vašem regionu a požádal je zde o pomoc,většinou jsou zde rozumní lidé a veřím ,že vám pomůžou,jelikož mne zde tuto situaci dokázali vyřešit,tím,že představitel tohoto úřadu se mnou navštívil tuto školu a důrazně věc vysvětlil zdejší paní ředitelce a poté,již synovi nikdo z učitelů nijak synovi neškodil – zkuste to také,vždy mají základní školi jaksy strach ze školského inspektorátu a školského úřadu.hodně štěstí a nedej te se oni paní učitelky radi přehánejí a dokáží věci nafouknout do ohromných proporcí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Nedělete ukvapené závěry a neštelujte se synem sem a tam.Vím,že je těžké radit,ale nechte si pomoci institucí,která je k tomu určena.Pozor na mašinerii.Máte-li syna ráda ,bude třeba s ním někam jet.A co partner tady pro kluka vzor.Nepíšu schválně táta.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek