Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s NTB Asus F5N

Zdravim.
Mam tady NTB Asus s tím, že byl pomalý a zasekaný OS. Provedl jsem tedy čistou instalaci Windows (XP) (přeinstalaci), instalaci driverů (chipset....) ale některé problémy zůstaly:
1) NTB nevidí DVD mechaniku. V Tento počítač vůbec není vidět, ani v biosu jsem ji nenašel (u položky IDE Configuration je na pozici Third IDE master vidět HDD, jinak je tam všude jen not detected). Když do mechaniky ale dam CD, to se normálně roztočí, ale dále se nic neděje. Divné je také, že při startu Windows je slyšet, jak si ji bios ověří (zkontroluje). Ani ty Windows mi z ní nešly nainstalovat (přičemž položku CD/DVD jsem měl u pořadí bootovaní na prvním místě). Windowsy jsem tedy musel nainstalovat z externí USB mechaniky.
2) V biosu jsem také nenašel položku, kde se pro HDD a mechaniku přepíná mezi SATA a IDE módem (HDD ale zřejmě bude v IDE módu, protože Windows XP šli normálně nainstalovat, ta mechanika nevím, v jakém je módu-může být to, že není viditelná tím, že je v SATA módu?)
3) NTB byl (před přeinstalací) někdy dosti pomalý, nyní se to však příliš nezlepšilo. Start systému někdy trvá dost dlouho (po obrazovce načítání Windows se objeví třeba na 2 minuty jen černá obrazovka, až potom normálně obrazovka s výběrem účtů).
Kontroloval jsem teploty, zdají se býti v normě (CPU asi 50°C, HDD cca 40°C).

Informace:
NTB: Asus F5N AP022C
OS: Windows XP Professional (instalováno z original CD)
Bios: American Megatrends v. 2.59

Předmět Autor Datum
Ad 1) Jestli není vidět nadetekovaná v BIOSu, je pravděpodobně po ní nebo po řadiči. Zkusil bych ji… poslední
mif 11.08.2011 10:13
mif

Ad 1) Jestli není vidět nadetekovaná v BIOSu, je pravděpodobně po ní nebo po řadiči. Zkusil bych ji vykuchat ven a znovu zasunout (připojit). Pořadí bootu s tím nemá co dělat.

Ad 2) V tomto notesu jsou IDE zařízení (disk i DVD), položku SATA mode hledáš marně.

Ad 3) Těžko říct. Tipnul bych to na odcházející disk, popř. chaos s naselektováním HDD/DVD (master - slave) - odtud se možná odvíjí i problém s mechanikou. Disk na pozici "Third IDE master" je už sám o sobě podivnost (ale u nForce se nelze ničemu divit).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru