Avatar uživatele
KuByk002

Problémy s TV tunerem GIGABYTE GT-U8300…

Před půlrokem jsem si koupil TV tuner GIGABYTE GT-U8300 do notebooku, ať se sem tam můžu podívat na zprávy apod.(jsem student a telku na bytě nemáme, jen by zabírala místo). Jenže dodávaná anténka je příliš slabá a buď signál vypadává nebo vůbec nejde. Používat jí chci převážně v Brně, kde je pokrytí dobré i na tu malou anténku se to tam chytlo, ale sem tam bych ji chtěl použít doma na Valašsku, kde díky hornatému povrchu je signál slabší a ta dodávaná anténka se tam ani nechytla :/
Chtěl bych teda poprosit aby mi někdo poradil jakou anténku k tomu koupit, aby fungovala. Hlavní pro mně je aby ta anténa byla opravdu silná a signál z ní nevypadával, potom bych rád nějakou malou(ale pokud bude kvalita na ukor velikosti, tak to přežiju a v poslední řadě zase do toho nechci vrazit víc než 500 Kč :)
Díky moc za rady a tipy :)

Zajímavá 0 před 3867 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

To o čem mluvíš není anténa ale zesilovač. Na zesilovač toho v místě slabého signálu mnoho nechytíš ( kde není co zesílit nic nenaděláš!! ). Zázraky se nekonají a fyziku neoblafneš. Kup si normální venkovní anténu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Mně docela fungoval takovej ten malej pokojovej aktivní bazmek co se tváří jako miniaturní satelit se dvěma tykadlama. S trochou štelování před každým použitím jakžtakž chytil signál v místě, kde občas vypadává signál i s velkým sítem se zesilovačem. (síto to samozřejmě zvládá lépe – signál vypadává občas když projíždí vlak, pokojová anténa chvílema kostičkovala i když byl klid)
Vypadá jako tahle, ale neručím za to, že je to ona.
http://www.da­tart.cz/Prislu­senstvi-antena-HAMA-44286-Pokojova-antena-tv-36dB-cerna.html
A i kdyby byla, lepší by bylo to vyzkoušet…
Pokud počítáte, že TV využijete častěji, byla by lepší pevná anténa. Anténář by vám měl namontovat vhodnou anténu podle místních podmínek.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek