Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s monitorem na MSI gx620

Ahoj, dneska jsem po několika dnech zapnula notebook (MSI gx620), větrání se rozběhlo, kontrolky svítí, ale monitor nejde úplně, jak by měl. Taky se svým způsobem zapnul, jde měnit intenzitu osvětlení, ale dá se říct, že na něm člověk nic nevidí .. obrazovka je jen bílá nebo spíš našedlá ... prostě jen podsvícená. Jen jde podle repráků poznat, že naběhl windows (ozívá se úvodní znělka, vyskakující okna apod.) Navíc v notebooku píská. Zkusila jsem na na něho napojit druhý monitor, ale nic, tak jsem ho už po několikáté natvrdo vypnula a pak naběhla plocha jak na notebooku, tak na tom druhém monitoru, pískání taky pryč. Byla jsem ráda, že je vše ok, takže jsem monitor odpojila. Jakmile se však notebook sám uspal, po zapnutí zase jen bílá obrazovka a pískání. Takže jsem ho zase natvrdo vypnula a zapnula, ale pořád to stejný ... ozběhlo se zase až po zapojenoí monitoru a následném restartu ... teď jsem s tím notebookem pohla, asi se pohnul i kabl od toho druhého monitoru a s tím se seknul obraz a objevili se na něm pruhy a zase to pískání, na připojeném monitoru zůstala zelená obrazovka. Po restartu zas naběhnul, jak má... Neporadil by mi někdo prosím, čím by to mohlo být ? Díky ...

Předmět Autor Datum
Tak softwarom to urcite nebude, ked to reaguje na pohyb, ze. Reklamovat notebook.
MM.. 21.01.2010 20:53
MM..
Jj, počítám s tím, jen jsem chtěla zhruba vědět, co by to asi mohlo způsobovat ... je už taky rok st…
lena.veverka 21.01.2010 20:56
lena.veverka
Ked nevidis nic ani na displayi notebooku (bez pripojeneho monitora) tak je to vada v notebooku. Pis…
MM.. 21.01.2010 21:05
MM..
to je potěšující ... nosím ho v batohu, co jsem k němu dostala, ale nikdy mi naspadnul, myslím, že n…
lena.veverka 21.01.2010 21:12
lena.veverka
Este ked to nepojde (bez externeho monitora) tak skus preistotu aj zmacknut Fn + klavesu na prepnuti…
MM.. 21.01.2010 21:17
MM..
ono to bez něho jede, ale jen do té doby, než se uspí ... jakmile se pak zapne, tak jsou s tím zase…
lena.veverka 21.01.2010 21:29
lena.veverka
Tak to neuspavaj, ale normalne vypinaj. Vtedy vsetko funguje? Skus to tak den-dva. A bez externeho m… poslední
MM.. 21.01.2010 21:57
MM..

Jj, počítám s tím, jen jsem chtěla zhruba vědět, co by to asi mohlo způsobovat ... je už taky rok starý, tak aby to nesvedli na mě ... i když zezačátku se mi několikrát zobrazovala modrá obrazovka s nějakou chybou (dead něco ... nevím jak se tomu říká :o)), ale po nějaké době to přešlo, takže jsem to neřešila ... můžná by to mohlo souviset ?

Ked nevidis nic ani na displayi notebooku (bez pripojeneho monitora) tak je to vada v notebooku. Piskanie naznacuje nejaky problem s DC menicom napatia, zrejme pre grafiku, proste elektronika notebooku.
Pokial by nahodou bola graficka karta v tom notebooku osadena v nejakom konektore tak ju mozno staci vybrat a poriadne zasunut. V 99% notebookov ale grafika je sucast zakl.dosky a v tom pripade treba vymenit celu elektroniku notebooku (mimo zaruky sa to ani financne neoplati). Mohlo to vzniknut aj narazom (pad NB na zem apod) to sa da zistit len keby boli viditelne stopy po pade, moze to byt proste vada elektroniky, alebo nejaky blby kontakt niekde v NB.

ono to bez něho jede, ale jen do té doby, než se uspí ... jakmile se pak zapne, tak jsou s tím zase problémy ... dokonce jsem ho i přenášela a nic, ale teď jak to mám napojený na ten externí monitor (jede i normálně monitor notebooku), jsem s tím pohla, zatáhla za kábl a objevily se ty pruhy ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru